Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Wacom Bamboo Stylus Solo met 4.5 sterren.

The Good
  • Nieuwe punt is gladder
  • Nieuwe punt is zeer slijtvast
The Bad
  • Wacom blijft relatief duur


Tijdens de IFA kondigde Wacom de derde generatie van hun Bamboo Stylus aan. Een stylus die opvalt door het nieuwe geweven koolstof materiaal waarvan de punt is gemaakt. Deze moet voor minder wrijving zorgen en daarmee onderscheidt Wacom zich eindelijk weer eens. De oude techniek is immers zo goedkoop geworden dat ik ze hier zelfs als reclamepen binnen krijg. Je moet als Wacom zijnde immers toch kunnen verklaren waarom de Bamboo bijna €20 moet kosten.

Unboxing

De verpakking van de Bamboo Stylus Solo bevat de Stylus, een dop en een handleiding. De stylus tip is verwisselbaar, maar nieuwe tips moeten los bijgekocht worden.

Wacom Bamboo Stylus Solo 3 Onderdelen

Design

Wacom heeft de Bamboo Stylus van aluminium gemaakt. De stylus zelf is mooi helder van kleur. De dop is wat vaal qua kleuring. Duidelijk een designkeuze van Wacom.

Wacom Bamboo Stylus Solo 3 Blauw

De ervaring

De tip is waar het design van Wacom echt gaat tellen. Door het weven van het materiaal onstaan groeven in de tip. Beweeg je met de groef mee, ervaar je de minste wrijving. Beweeg je tegen de groef in, ervaar je iets meer wrijving, maar nog steeds minimaal.

De claim van Wacom, dat de Bamboo Stylus Solo met deze punt veel minder last heeft van wrijving, zijn ze dus zeker nagekomen en laat een mooi stukje innovatie zien. Maar hoe kwetsbaar is deze punt?

Wacom Bamboo Stylus Solo 3 Punt

Om dit te testen, heb ik de punt op een robotstofzuiger geplakt en deze in totaal twee uur lang over verschillende vloeroppervlakken laten trekken. Een test die natuurlijk veel heftiger is dan op het gladde glas van bijvoorbeeld een iPad.

Wat na deze test opvalt, is dat de koolstofstructuur vooral heel snel vuil vasthoudt. Dit gaat tussen de vezels zitten, maar is met de vinger ook weer vrij gemakkelijk weg te vegen. Ook de structuur van het koolstofweefsel lijkt amper beschadigd. Voor de gemiddelde gebruiker zal het dan ook de vraag zijn of het puntje ooit versleten raakt.

Conclusie

De nieuwe koolstof punt die Wacom voor de Bamboo Stylus Solo heeft ontwikkeld is inderdaad veel gladder dan de traditionele punten die we overal tegenkomen. Daarnaast blijkt hij ook zeer slijtvast te zijn.

3 REACTIES

  1. Heb deze pen 3 weken geleden besteld, gebruik hem dagelijks op mijn iPad air, punt is nu al totaal versleten kan er niets meer mee. Punten zijn nergens los te krijgen. Zeer teleurstellend voor een oen van € 20.00

  2. @José, ga ermee terug naar de winkel en laat ze onze review lezen. Die punt moet veel langer meekunnen dan de door jou beschreven periode.

  3. wat ik mis in deze review is dat de dop niet achterop de pen blijft zitten…. en er om de haverklap af valt…
    slecht ontwerp voor een pen van €20… (altijd iets mis met wacom: heb een bamboo fun en daarvan is de pen aan het “verweren”: plakt!)
    verder super tevreden met de bamboo 3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.