Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Denon Ceol Carino speakerset

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Helder geluid
  • Zeer net design

THE BAD

  • Subwoofer moet je los bijkopen
  • Het klinkt logisch, maar alleen de inhoud van het display kantelt mee.

Echt heel veel bijzondere stereo speakersetjes voor de PC zien we tegenwoordig niet meer. De aankondiging van de Ceol Carino was dan ook een lekkere, frisse verrassing. Al is het maar omdat Denon ook kwalitatief een naam heeft hoog te houden… of omdat het de eerste speakerset is met een echt LCD paneel erin.

Unboxing

Denon levert de Ceol Carino met een stroomkabel, twee satelliet speakers en bijbehorende voetjes, een versterkertje/bedieningspaneel met bijbehorende voet, handleidingen, kabels en drivers. De hele set is compleet, dus je kunt er meteen mee aan de slag.

Denon Ceol Carino Unboxing

Design

Ik moet zeggen dat ik helemaal weg ben van het design van de Ceol Carino. Nouja, van de witte variant die ze mijn kant hebben opgestuurd. Deze bevat namelijk veel meer contrasten dan de vrijwel egaal zwarte Ceol Carino en dat zie ik gewoon graag op mijn bureau.

Denon-CEOL-Carino-Wit

Wat daarin ook opvalt is dat alle lichtelementen in het bedieningspaneel mooi wit zijn. Geen discokleuren, geen chinees-blauwe LED’s… gewoon wit. Heerlijk! Ook voor het LCD display heeft Denon voor pure, witte graphics gekozen zodat dit goed aansluit bij de rest van het design.

Het display

Nouja, aansluit… helaas is de helderheid niet zo fel als dat van de overige witte verlichting. In het donker merk je dat helemaal niet, maar bij een beetje omgevingslicht is dat toch net even jammer.

Denon Ceol Carino Display

Daar staat tegenover dat Denon het display wel heel goed inzet. Van het aangeven in welke modus de set staat tot het aanpassen van het volume. Door een sensor in de unit weet het display of de Ceol Carino op zijn kant staat of plat ligt. Daar worden de graphics op het display op aangepast. De graphics op het bedieningspaneel helaas niet waardoor ik toch snel geneigd ben om de Ceol Carino gewoon plat neer te leggen.

Verbinden

Je PC verbindt je met een USB kabel. Er is een analoge ingang voor bijvoorbeeld je oude cassettespeler. Je smartphone of tablet is via Bluetooth te verbinden. Voor non-iOS apparaten kan dat heel snel via de NFC chip in het bedieningspaneel. Ruim voldoende inputs voor het gemiddelde bureau dus.

Denon Ceol Carino Aansluitingen

Afstandsbediening

De afstandsbediening ziet er met haar grote knoppen wat mollig uit en is qua design duidelijk geen onderdeel van de set. Jammer. Wel ligt hij heerlijk in de hand en reageren de knoppen heel goed. Qua design een gemiste kans, maar functioneel gewoon heel prettig.

Denon Ceol Carino Afstandsbediening

Geluid

Standaard klinkt het geluid uit de Ceol Carino enorm helder. Dat kan ook niet anders, want hier zijn de speakers op gemaakt. Wil je toch een goede bass, moet je een losse subwoofer bijkopen. De Ceol Carino heeft dus de mogelijkheid om tot een 2.1 stereoset door te groeien.

Denon heeft ook een aantal geluidsverbeteraars in de Ceol Carino zitten. Deze zijn via een schakelaar op de achterkant te activeren. Het gaat er net om waar jouw voorkeur ligt. Indien jouw smartphone of tablet er over beschikt, kun je trouwens ook in aptX naar de Ceol Carino streamen.

Wil je liever even over de hoofdtelefoon luisteren, kun je deze ook direct op de Denon Ceol Carino aansluiten. De Ceol dient dan als voorversterker voor het geluid.

Conclusie

Qua design is de Denon Ceol Carino gewoon erg mooi. Ondanks dat Denon wat mij betreft een paar details over het hoofd heeft gezien. Voor liefhebbers van stevige muziek is de mogelijkheid om een subwoofer aan te sluiten een erg prettige optie. Verder bevat hij qua aansluitingen zo ongeveer alles dat je op je bureau kan wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.