Sony’s nieuwste toevoegingen aan de Z-series smartphones liggen vanaf vandaag in de winkel. Het gaat om de nieuwe Xperia Z3 en de Xperia Z3 compact. Beide toestellen zijn uiteraard weer waterdicht.

Xperia Z3

De Xperia Z3 heeft een 5,2 inch display en is slechts 7,3mm dik. Ik ben dit toestel sinds afgelopen week aan het testen en kan vertellen dat het toestel ook nog eens lekker licht aanvoelt. De nieuwe plastic hoekstukken zijn bovendien nu al ideaal gebleken. Deze voorkomen de bekende putjes in het aluminium wanneer je het toestel iets te hard op een stenen ondergrond zet (bijvoorbeeld om in een zwembad stabiliteit voor een foto te zoeken).

 

De batterijduur is bij weinig gebruik zo’n twee dagen, maar met mijn intensieve gebruik kom ik op anderhalve dag. De 20,7 megapixel camera heeft een 25mm G Lens en is de eerste ISO 12800 camera in een smartphone ter wereld. Daarnaast kan hij in 4K filmen. Audioliefhebbers zullen de hi-res audio ondersteuning zeer waarderen en gamers mogen los gaan op PS4 Remote Play. Inderdaad, deze functie uit de PS Vita is ook in de Z3 terug te vinden.

Z3 Compact

Terwijl ik de Z3 test, is onze Albert alweer een paar dagen met de Z3 Compact onderweg. Hij is erg tevreden over het design van de nieuwe Z3 Compact. De klepjes zijn logischer qua verdeling en passen veel mooier in de nieuwe rand. Het toestel is dunner en een stuk sneller dan de voorganger, de Z1 compact (een Z2 compact is er nooit geweest).

De Z3 Compact heeft een 4,6 inch display meegekregen, maar is met een dikte van 8,6mm wel net iets dikker. Dat is niet vreemd, want Sony kleedt de kleinere smartphone amper uit in prestaties. Iets dat andere merken wel steeds doen.

Ook de compact mag twee dagen met een accu doen en beschikt over dezelfde camera en lens als de grote Z3 evenals Hi-Res audio en PS4 remote play.

Beschikbaarheid

De Xperia Z3 zal te koop zijn in de kleuren koper, groen, wit en zwart en gaat €649 kosten. De Z3 Compact is verkrijgbaar in groen, oranje, wit en zwart en kost €499.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.