Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Dom Hemingway (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Veel zwarte humor

THE BAD

  • Deze humor zal niet iedereen waarderen

Jude Law heeft de hoofdrol gekregen in Dom Hemingway, een zwarte comedy over de gelijknamige kluizenkraker. Een kluizenkraker die twaalf jaar in de gevangenis heeft gezeten nadat hij werd gesnapt tijdens een klus.

Dom Hemingway heeft in de twaalf jaar dat hij heeft vastgezeten, geen woord losgelaten over de klus waarbij hij werd gesnapt. Door zijn opdrachtgever in bescherming te nemen, hoopt hij toch beloond te worden wanneer hij de gevangenis mag verlaten.

Dit zien we al snel gebeuren en Dom gaat er al snel met Dickie Black (Richard E. Grant) op uit om de beloning te innen. Wanneer de betaling helemaal de mist in gaat, lijkt ook echt alles te gaan mislukken. Zelfs de hereniging met zijn dochter.

De DVD uitvoering van Dom Hemingway bevat helaas geen extra’s.

Conclusie

De cover laat een buitengewoon zelfverzekerde Jude Law als Dom Hemingway zien. Zijn pose verraadt meteen dat je met een comedy te maken hebt, maar het is wel een vorm van comedy waar je van moet houden. Jude Law zet een werkelijk schaamteloze voorstelling neer waar je echt in mee moet gaan om het goed te kunnen waarderen. Het is dan ook een film die niet voor iedereen is weggelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.