In navolging van Adobe, komt ook Wacom met een technologie om de punt van haar iPad stylus zo dun mogelijk te houden. Uiteraard met een batterij aan sensoren omdat het touchscreen de punt niet snel als vinger zal herkennen.

Wacom Bamboo Stylus Fineline

Doordat de nieuwe Bamboo Stylus Fineline niet langer afhankelijk is van het touchscreen van Apple, kan Wacom de dunne stylus in staat stellen om de houding en druk van de hand te houden en op basis daarvan in haar software het effect aanpassen. De Bamboo Stylus Fineline is in staat om 1024 drukniveaus waar te nemen. Ook laat dit het toe om de handpalm te negeren wanneer deze op het scherm rust.

De ondersteuning van deze stylus is software afhankelijk. De ontwikkelaar moet hem willen ondersteunen. Bij een aantal apps heeft Wacom dit al voor elkaar. Natuurlijk bij Wacom’s eigen Bamboo Paper applicatie, maar ook Noteshelf, Notes Plus, INKredible en GoodReader.

De communicatie tussen de Wacom Bamboo Fineline en de iPad verloopt via bluetooth 4.0. De stylus kan worden opgeladen via USB en op een volle accu gaat de stylus 26 uur mee.

Derde generatie Bamboo Stylus

Wacom presenteert meteen de derde generatie van de Bamboo Stylus. De oude vertrouwde stylus met een dikke punt die onder iedere app en op vrijwel iedere tablet werkt. Deze derde generatie heeft qua design weinig aanpassingen gezien, maar de touch punt is wel compleet vernieuwd. Hier zit namelijk een koolstofvezel over die de wrijving grotendeels moet elimineren.

Wacom Bamboo Stylus Solo

Beschikbaarheid

De Wacom Bamboo Fineline is nu te koop voor €59,90. De Wacom Bamboo Stylus wordt verkocht in een solo en duo verpakking. De solo kost €19,90. De duo gaat €29,90 kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.