Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Twee nieuwe Lumia’s, accessoires en een nieuwe software update

Microsoft had dit jaar veel te melden tijdens de IFA. Microsoft twee nieuwe Lumia smartphones in combinatie met twee nieuwe accessoires en de Lumia Denim software update die een aantal nieuwe apps toevoegt.

Lumia 830

De Lumia 830 (boven afgebeeld) is het nieuwe, maar betaalbare, flagship toestel uit de stal van Nokia. Het toestel beschikt over een lichtgevoelige camera waardoor ook ‘s nachts goede foto’s gemaakt kunnen worden. De camera is van een 10 megapixel beeldsensor voorzien in combinatie met een Zeiss lens en optische beeldstabilisatie. De behuizing is een combinatie van polycarbonaat en aluminium. Opladen kan draadloos via de qi standaard. Je krijgt 16GB aan opslagruimte op het toestel.

Lumia 735

De Nokia Lumia 735 krijgt een 5 megapixel camera aan de voorkant om selfies mee te schieten. Skype is met één druk op de knop te starten en de 2.220 accu moet het toestel lang online houden. Je krijgt 8GB aan opslagruimte en het toestel kan met 4G overweg. Ook dit toestel kan draadloos worden geladen via de qi standaard.

Nokia Lumia 735

Wireless Charging Plate DT-903

Deze nieuwe laadplaat laat je jouw toestel draadloos opladen. Via lichtnotificaties op de Wireless Charging Plate, wordt je op de hoogte gehouden wanneer je smartphone moet worden opgeladen.

Nokia Wireless Charging Plate – DT-903

Microsoft Screen-Sharing for Lumia Phones HD-10

De Microsoft Screen-Sharing for Lumia Phones HD-10 is een soort van Miracast dongle voor Windows Phone 8.1. Het laat je makkelijk het scherm van de smartphone spiegelen op de TV.

Lumia Denim-update

Met de Lumia Denim-update voegt Microsoft behoorlijk wat updates toe aan de Lumia versies van Windows Phone 8.1. Zo is de camera wederom versneld. Daarnaast zorgt Moment Capture er voor dat het langdurig indrukken van de camera knop de 4K videomodus start. De camera’s die dit aankunnen filmen in 24 beelden per seconde en ieder beeld is weer als 8,3 megapixel foto op te slaan. Rich capture past automatisch een mix van HDR en dynamische belichting toe wanneer je een foto maakt. Zo hoef je zelf niet na te denken over de instellingen van de camera.

Beschikbaarheid

De Lumia 830 gaat €330 kosten. De Lumia 735 €219. Beide toestellen liggen in oktober in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.