IFA: Sony introduceert de Z3 series

Het was al totaal geen verrassing meer dat Sony met de Z3 series zou komen, maar Sony komt met nog veel meer. Sony introduceert tussen neus en lippen door ook nog even de Xperia E3 als mid-range vlaggenschip. Daarover later meer.

Xperia Z3 Series eigenschappen

De Xperia Z3 series is compleet waterdicht volgens de IP65/68 normering. De accu’s van deze apparaten moeten tot twee dagen meegaan door de stamina modus van Sony.

Alle Z3 toestellen beschikken over high-res audio. Voor audiobestanden die hier niet goed genoeg voor zijn, zal Sony haar eigen database met muziekbestanden aanspreken om jouw muziekcollectie te upgraden. High Res audio werkt samen met de MDR-1A serie hoofdtelefoons. Verder beschikt de series wederom over actieve ruisonderdrukking, wat we al zo plezierig vonden in de Xperia Z2.

De Displays zijn ook van een aantal Sony technieken voorzien. Zo bevatten ze ondersteuning voor Triluminos, live colour LED en de X-Reality for Mobile engine.

Ook qua apps heeft Sony wat nieuwe grappen aan Android toegevoegd. Met Face in let je een gebeurtenis en jouw reactie gelijktijdig vast. AR Fun voegt teksten en animaties toe aan afbeeldingen (dus achteraf). Movie Creator laat je automatisch jouw dag vol foto’s en filmpjes in één filmpje samenvatten en SoundPhoto laat je geluiden aan foto’s toevoegen.

Echt spectaculair wordt het echter met Multicamera ondersteuning. Verschillende Xperia toestellen kunnen gesynchroniseerd filmen. Zo kun je zelf interviews regisseren zonder veel camera’s en dure software mee te nemen. Handig!

Xperia Z3

De Xperia Z3 is het nieuwe vlaggenschip van Sony. Deze opvolger van de Xperia Z2 brengt een 5,2 inch Full HD display mee, weeg nog maar 152 gram en meet nog maar 7,3mm dik. Wederom heeft Sony voor een stijlvol aluminium frame gekozen.

De Xperia Z3 beschikt over een 20,7 megapixel camera met een nieuwe 25mm G Lens.

Xperia Z3 Compact

Onder het motto grootse prestaties in een klein huisje, komt Sony ook met de Xperia Z3 Compact. Deze krijgt een 4,6 inch display, weegt 129 gram en is 8,6mm dik. Aan de achterkant zit een 20,7 megapixel camera met G Lens en de accu gaat twee dagen mee.

Xperia Z3 Tablet Compact

We verwachtte een Xperia Z3, maar Sony komt met de Xperia Z3 Compact. Deze tablet krijgt een dikke quad-core 2.5GHz processor mee met een 8 inch Full HD display. Via PS4 Remote Play kun je bovendien nog even doorspelen op je PS4 wanneer het al bedtijd is.

Beschikbaarheid

De adviesverkoopprijs van de Xperia Z3 is € 649,- en van de Xperia Z3 Compact € 499,-. De Xperia Z3 tablet Compact WIFI 16 GB € 399,-, WIFI 32 GB € 449,- en LTE voor € 499,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events