Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Nest komt naar Nederland

Zojuist is op de IFA bekend gemaakt dat NEST, de beroemde maker van de digitale thermostaat, naar Nederland, Frankrijk, België en Ierland komt. Naast de Nest Thermostat, gaat Nest ook de Nest Protect naar Nederland brengen.

Sinds de Nest thermostaat werd uitgebracht, zijn er velen die het ding graag in huis willen hebben hangen. De thermostaat werd zelfs zo populair dat Google het bedrijf in 2013 overnam, maar niet zonder het bedrijf volledig in te lijven. Nest labs, zoals het bedrijf volledig heet, draait gewoon zelfstandig onder de paraplu van Google.

Nest knalt hier natuurlijk niet de Amerikaanse verpakkingen in de schappen. De verpakkingen zijn aan onze markt aangepast, net als de stem van de Nest. Hiervoor zijn onder anderen Nederlandse stemacteurs gebruikt.

Om zeker te zijn dat de installatie correct gebeurd, werkt Nest in alle landen samen met energiebedrijven. Die samenwerking is vaak exclusief. Hier in Nederland werkt Nest exclusief samen met Essent. Essent probeert met Nest natuurlijk een antwoord te hebben op de klant die lonkt naar de Toon thermostaat van Eneco. In België heeft Nest voor een samenwerking met Lampiris gekozen.

Nest Thermostat

Voor iedereen die het gemist heeft, Nest is een zelflerende thermostaat. Wanneer je hem ongeveer een week in gebruik hebt, weet Nest wat jouw voorkeuren zijn qua temperatuur en zal hij deze zelf toepassen. Na verloop van tijd zal de Nest Thermostat deze voorkeuren verfijnen. Daarnaast weet de Nest wanneer niemand thuis is en kan hij op dat moment er voor kiezen de temperatuur te verlagen. Op die manier bespaart de Nest veel energie.

De Nest Thermostat kan worden aangesloten op de thermostaatkabels die de meeste Nederlandse woningen in de muur hebben. Daarnaast is hij ook draadloos te maken met behulp van een standaard.

Nest Protect

De Nest Protect is een slim rookalarm dat ook CO2 kan meten. In plaats van meteen een partij lawaai te maken bij detectie, zal een stem je leiden naar het probleem en kan ook de app je rustig wekken. Is het probleem toch heel groot, maakt de Nest Protect alsnog een partij lawaai. De Protect is ook één van de sensoren waardoor Nest weet hoeveel mensen er in huis zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.