Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Muziek streamen via het stopcontact met D-Link

D-Link heeft tijdens de IFA haar domoticaplatform aangekondigd. Onderdeel van dit domoticaplatform is de Home Music Everywhere (DCH-M225) adapter. Deze steek je in het stopcontact waarna je apparaten kunt voorzien van streaming muziek.

Het idee van D-Link is even simpel als effectief. De Home Music Everywhere (DCH-M225) adapter is namelijk voorzien van een analoge 3,5mm audio tuitgang. De adapter zelf wordt gewoon gezien als AirPlay of DLNA speler. De verbinding tussen jouw netwerk en de adapter verloopt via WiFi.

Om het nut van de adapter verder te versterken, gebruikt D-Link hem ook als WiFi extender op 802.11n met een maximale doorvoersnelheid van 300Mb per seconde.

Hoewel de adapter vooral simpel van opzet is, zal de audiofiel de ondersteuning voor een directe digitale verbinding via een optische uitgang of COAX missen. Met de enorme hoeveelheid AllPlay speakers die tijdens de IFA worden aangekondigd, is het ook jammer dat dit protocol in de adapter ontbreekt, als zijn AirPlay en DLNA een heel goed begin. Er is dus ruimte genoeg voor een pro model 😉

Beschikbaarheid

De Home Music Everywhere (DCH-M225) is vanaf 7 oktober te koop voor €49,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.