Nest en haar Domotica mogelijkheden

Nest Labs (onderdeel van Google) brengt binnenkort de Nest Thermostat en Nest Protect naar Nederland. Nu de Nederlandse release dichterbij komt, hebben we het graag over wat de Nest nog meer kan dan alleen de temperatuur slim bepalen.

Nest is namelijk een (deels) open platform geworden. Hierdoor kun je Nest een beetje zien als wat HomeKit voor Apple zou moeten doen. Al zal het domotica netwerk van Nest waarschijnlijk wat beperkter zijn.

Het belangrijkste is dat het Nest netwerk compatible is met IFTTT. Hierdoor kun je zelf acties programmeren. Zo kun je bijvoorbeeld via e-mail de temperatuur omhoog of omlaag zetten als je weet dat je onverwacht ergens anders logeert (al zou de Nest dat ook kunnen weten door gebruik te maken van de bewegingssensoren van de Nest Protect).

Door de Nest met IFTTT te koppelen, kan het systeem ook met bijvoorbeeld jouw Hue verlichting communiceren. Zou zou de Nest Protect het licht aan kunnen doen op het moment dat je een ruimte met een Nest Protect sensor binnenloopt.

Via een iets grotere omweg zou je ook je Sonos speakers via IFTTT en Nest kunnen aansturen. Stel je loopt het huis uit en in de woonkamer staat de radio nog aan. De Nest Protect zou deze dan netjes kunnen uitschakelen.

Voor de huisbeveiliging kun je ook de dropcam (gekocht door Nest Labs) in huis kunnen installeren. Doordat Dropcam is opgekocht door Nest, kunnen de twee erg goed samenwerken. Zou zou de Nest Protect foto’s en video’s kunnen vastleggen bij het detecteren van beweging. Een andere hardwarepartner van Nest is LifX, de concurrent van de Philips Hue lamp.

Hoewel samenwerking met IFTTT leuk is, wordt het pas echt interessant als je de Nest integreert in een overkoepelend domotica netwerk. Verschillende netwerken zijn al in staat om met de Nest samen te werken. Zo ook Control4 en Crestron. Verder zal het systeem te bedienen zijn met RTI en URC.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.