Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Lexus NX kan zelf panoramafoto’s schieten

Wanneer Will.I.Am zich met een nieuw product bemoeit, kun je er vanuit gaan dat hij geweldige technische innovaties in gedachten heeft. Zo ook met de nieuwe, high-tech Lexus NX die Will.I.Am niet alleen met dikke wielen pimpte, maar ook met een bijzonder camera systeem.

Hoewel autoliefhebbers met veel interesse zullen lezen over de nieuwe 2.0l VVT-iW turbo 175KW motor die Lexus in de nieuwe NX heeft gelegd, kijken wij liever naar wat Will.I.Am met de bolide heeft gedaan.

Techniek

Het begint allemaal met een inductielader die in het dashboard is gemonteerd. Beter nog, hij is weggewerkt in de middenconsole zodat je smartphone keurig uit het zicht ligt te laden. Lexus gebruikt hiervoor de populaire QI standaard die ook in veel smartphones van Nokia en Samsung terug te vinden is. Beschikt jouw toestel nog niet over ondersteuning voor QI, dan is er nog altijd een USB aansluiting die je mag benutten.

Echt bijzonder zijn de vier camera’s die in de body van de Lexus NX zijn weggewerkt. Elke camera heeft een kijkhoek van 180 graden en samen zijn ze in staat complete panorama foto’s te maken en daarmee het landschap om je heen vast te leggen. Filmen kan trouwens ook met dit camerasysteem, dus die dashcam kan gewoon weg. De bediening van het geheel gaat gewoon via bluetooth.

Uiterlijk

Ook aan het uiterlijk is flink gesleuteld. Dikke aluminium sideskirts maken de auto breder, net als de 22 inch velgen die Will.I.Am onder de NX heeft laten leggen. Ook het #WillPower logo kom op verschillende plekken terug. Denk aan het dashboard en de hoofdsteunen. Check de foto’s maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.