Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Daar is ie, de Apple Watch (dus niet de iWatch)

Het duurde een paar jaar, maar Apple stapt eindelijk in de Smartwatch markt. Na vier jaar SmartWatches van Sony en twee jaar slimme horloges van Samsung en alle andere merken die dit jaar instapten is de SmartWatch duidelijk dé gadget van dit jaar.

Waar LG en Motorola trots zijn op hun ronder displays, kiest Apple toch voor een vierkant display in de Apple Watch. Tim Cook noemt de Apple Watch het meest persoonlijke stukje elektronica dat Apple ooit heeft gemaakt en zal dan ook in een aantal varianten verschijnen. Zo zijn er twee beeldschermmaten, verschillende behuizingen en verschillende bandjes. Dat doen ze dan weer heel slim.

Apple-Watch-varianten

Waar de nieuwste generaties slimme horloges aan de Android kant echt op een kleine variant van Android draaien, heeft Apple geen iOS mini voor de Apple Watch ontwikkeld. In plaats daarvan heeft het echt een eigen besturingssysteem.

Apple heeft ook besloten om niet touchscreen op de Apple Watch te zetten, maar een knop aan de zijkant waardoor het horloge nog meer mogelijkheden tot interactie bezit. Het display is gemaakt van saffier en daarmee weten we ook waar de geruchten van een saffieren display in de iPhone 6 vandaan kwamen.

Tenslotte heeft Apple nog een hartslagsensor ingebouwd. Iets dat we ook al in de nieuwste Gear horloges van Samsung zagen. Dit sluit naadloos aan op het health tracking programma dat Apple in iOS heeft zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.