Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Adobe lanceert Photoshop en Premiere Elements 13

Adobe heeft zojuist de dertiende versie van haar Elements serie aangekondigd. Opvallend in de nieuwe serie is onder anderen de Shake Stabilizer die rommelige opnamen van actioncams recht moet trekken.

Photoshop Elements 13

Photoshop beschikt in deze dertiende uitvoering over Photomerge waarmee beelden van de ene foto over te zetten zijn in een andere foto. Daarbij kan Photoshop rekening houden met het omgevingslicht in de nieuwe foto waardoor het eindresultaat veel realistischer is. Verder zijn er een hoop verbeteringen in de selectiemethoden en de manieren waarop je composities kunt maken.

Een leuk grapje is dat Photoshop Elements 13 nu ook over een Facebook template beschikt. Zo kun je foto’s zonder al te veel moeite voorbereiden voor plaatsing op Facebook (zoals bovenaan dit bericht te zien is).

Premiere Elements 13

De grootste feature is, zoals boven genoemd, de mogelijkheden om beelden van actioncames enigszins vrij van trillingen te maken. Hierdoor moet het een stuk prettiger worden om opnamen van deze camera’s te bekijken. Video Story helpt je om levensgebeurtenissen mooi te monteren.

Beide apps krijgen Elements Live waarmee tutorials direct vanuit de applicaties worden aangeboden en ook het synchroniseren met je smartphone en/of tablet is een stuk gemakkelijker.

Adobe’s Elements 13 lijn zal naar verwachting in het laatste kwartaal beschikbaar komen in zowel losse pakketen als een bundel van zowel Photoshop als Premiere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.