GadgetGear.nl

Voorlopig geen Windows Phone meer bij Huawei

Tijdens de IFA zal Huawei weer een mooi aantal toestellen (of in ieder geval één) presenteren, maar Windows Phone zal daar zeer waarschijnlijk niet meer op staan. In een interview met de Wallstreet Journal heeft Richard Yu bevestigd er voorlopig geen trek meer in te hebben.

Het huidige succes van Windows Phone lijkt steeds sterker op Microsoft’s eigen Nokia te gaan leunen. Huawei bood met haar Ascend W1 en W2 leuke alternatieven tegen een niet al te hoog bedrag. Die vallen nu langzaam weg.

Richard Yu heeft aangegeven dat de toestellen simpelweg niet voldoende opleveren tegenover toestellen met bijvoorbeeld Android. Sterker nog, ze hebben geld op de ontwikkeling verloren. Met het vertrek van Huawei wordt de spoeling dus weer een stukje dunner voor Microsoft en zou de aankoop van Nokia de laatste redding kunnen zijn voor het platform.

Over andere platformen als Tizen is Huawei duidelijk; voorlopig alleen Android.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.