Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

UPC mag, onder voorwaarden, Ziggo overnemen

Hoewel de Europese commissie eerder nog uitstel aankondigde voor het besluit of UPC, Ziggo mocht overnemen, lijkt er nu toestemming te zijn. UPC en Ziggo moeten dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Begin dit jaar verkocht UPC haar dochteronderneming Chello Media aan het Amerikaanse AMC Networks. Deze deal betrof alle Chellomedia kanalen behalve Film 1 in Nederland. Om Ziggo te mogen kopen, moet UPC haar Film1 afstoten. Daarnaast moet het kabelnetwerk toegankelijk worden en blijven voor vergelijkbare diensten als HBO en Netflix.

Met de overname zal Ziggo niet langer als onafhankelijke Nederlandse onderneming bestaan. Liberty Global, de Amerikaanse moedermaatschappij, zal de naam UPC laten vervallen en alle UPC zaken onder de naam Ziggo voortzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.