GadgetGear.nl

Liberty Global verkoopt Chellomedia, zonder Film1 en Sport1

Hoewel we UPC vooral kennen als kabelaar (in andere landen ook bekend als Virgin Media, Unitymedia, Kabel BW, Telenet of VTR), heeft UPC met Chellomedia ook altijd een flinke hoeveelheid zenders in haar portfolio gehad. Het gros is nu verkocht aan The Walking Dead en Breaking Bad producent AMC.

Met de verkoop krijgt AMC Networks Inc in één klap de dochterondernemingen Chello Multicanal, Chello Central Europe, Chello Zone, Chello Latin America en Chello DMC in handen. Daarnaast bezit Chellomedia ook aandelen in joint ventures met het Amerikaanse CBS en diverse anderen die nu overgaan naar AMC.

Met haar kanalen bereikt Chellomedia 390 miljoen consumenten in 138 landen. Vanaf het eerste kwartaal van 2014 moeten dit alles over zijn naar AMC.

In totaal legt AMC €750 miljoen op tafel voor Chellomedia. Het enige dat het niet voor dit bedrag overneemt zijn de Film1 en Sport1 kanalen die Chellomedia in beheer heeft. Deze kanalen blijven eigendom van UPC.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.