Uiterlijk 3 november weten we of UPC, Ziggo mag overnemen

De EU is al een tijdje aan het onderzoeken of de overname van Ziggo door UPC door mag gaan. Dit om te voorkomen dat de fusie een enorme monopolist creëert, wat de concurrentie op de kabelmarkt schade op zou leveren.

Natuurlijk zal het nieuwe Ziggo (de naam UPC zal vervallen) een monopolie op de kabel krijgen, maar het argument van UPC is ook goed. De kabel zelf heeft namelijk last van de glasvezelmarkt en de nieuwe combinatie kan daar wellicht beter mee concurreren.

Officieel zou de EU op 17 oktober een uitspraak over de overname doen, maar dat is dus uitgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.