Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Sandberg USB 3.0 Hub 4 ports

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Voorzien van een eigen voeding
  • Handige vierde poort op de zijkant
  • Lekker klein

THE BAD

  • Hij is te licht waardoor hij in het begin niet mooi op tafel blijft liggen.

USB 3.0 is heerlijk qua snelheid, maar het aantal USB 3.0 poorten is op de gemiddelde PC of laptop nog aardig beperkt. Met de USB 3.0 Hub 4 ports van Sandberg maak je van één, vier USB 3.0 poorten.

Unboxing

Sandberg levert de USB 3.0 Hub 4 ports met een eigen voeding en een dikke, lange USB 3.0 kabel. Lekker compleet dus.

Design

Aan de voorkant zitten drie USB 3.0 poorten. De vierde is aan de zijkant geplaatst. Aan de achterkant zitten de micro-USB 3.0 poort die je gebruikt om hem met de computer te verbinden, en de aansluiting voor de meegeleverde adapter. Bovenop brandt een blauwe LED om aan te geven dat de hub van stroom is voorzien.

Gebruik

Dat de USB 3.0 Hub 4 ports van Sandberg een eigen adapter heeft, betekent dat je zonder problemen externe harddrives aan de hub kunt koppelen. Ook het snel laden van smartphones en tablets behoort tot de mogelijkheden.

Het enige probleem is dat de meegeleverde USB 3.0 kabel erg stug en zwaar is ten opzichte van de hub. Hierdoor blijft hij in het begin niet mooi op tafel liggen. Wanneer het snoer een paar dagen heeft gelegen, ligt deze net als de hub wel mooi plat.

De poorten zijn goed toegankelijk. Dat Sandberg één van de poorten aan de zijkant heeft geplaatst is slim. Deze kun je mooi voor grote sticks gebruiken die anders andere USB poorten zouden blokkeren.

Conclusie

Hij is wat te licht voor het snoer, maar de Sanberg USB 3.0 Hub 4 ports is wel lekker functioneel. Kijk ik naar de prijs, dan is de USB 3.0 Hub 4 ports een hele slimme koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.