Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Rollei S-50 WiFi met 4.5 sterren.

The Good
 • Lekker klein
 • Prima beeldkwaliteit
 • Enorme berg accessoires


Met de S-50 pakt Rollei de handdoek op en gaat het de strijd aan met het grote GoPro. Vooral op accessoires en prijs, want qua beeldkwaliteit doet de S-50 niet onder voor de GoPro.

Unboxing

Rollei levert de S-50 met zo ongeveer alles dat je nodig hebt om een goede start te maken. Ongeacht of je op de fiets springt, een snowboard pakt of gaat duiken. Check de unboxing video maar eens.

Het enige dat je zelf mee moet brengen is een micro-SD kaart om je foto’s en video’s op te zetten.

Design

In tegenstelling tot de GoPro, heeft de S-50 een scherm aan de achterkant. Zelfs met het scherm, is de S-50 nog wat kleiner dan de GoPro. Hierdoor heb je minder ruimte nodig om de Rollei S-50 te plaatsen.

Voor iedereen die het uiterlijk van een camera van hoog belang vindt, is het ook mogelijk om de voorkant van een gekleurde faceplate te voorzien. Deze zaten niet in de uitvoering die wij hebben getest.

Beeldkwaliteit

In tegenstelling tot de GoPro is het niet mogelijk om in 4K te filmen, maar de GoPro doet dit op 15 beelden per seconde en daar zit je eigenlijk niet op te wachten. Full HD filmen gaat goed en netjes op 30 beelden per seconde in 1080p of 60 beelden per seconde op 1080i. Dat laatste heeft overigens niet mijn persoonlijke voorkeur.

Voor de fotografie heeft de beeldsensor 14 megapixels bereikbaar. De lens is gecoat tegen reflecties.

Ik heb een flink aantal familiefilmpjes met de Rollei S-50 geschoten en moet zeggen dat ik erg tevreden ben met de kwaliteit die de camera oplevert. Ook onze test van een 500GB LaCie SSD is geheel met de S-50 geschoten en geeft een goed beeld van wat de camera op Full HD kan.

Onderwater

Voor waterbestendigheid levert Rollei twee verschillende cases. Één is slechts spatwaterdicht. Dit komt door kleine openingen die het geluid binnen laten. Handig voor wanneer je bijvoorbeeld aan het skiën bent en vast wil leggen wat je maten roepen wanneer je face down in de sneeuw ligt.

Rollei-S50-Strap

De tweede is volledig waterdicht en laat veel minder geluid door. Deze case is schokbestendig tot 3 meter en kan tot 60 meter mee onderwater. Een leuke optie is om onderwaterfilters bij Rollei te kopen. Rollei maakt rode filters voor blauwe waters en magenta filters voor groene waters. Daardoor hoef je geen softwarematige correcties uit te voeren.

Afstandsbediening

De S-50 komt standaard ook met een afstandsbediening en een cradle om deze in op te laden. De knoppen zijn lekker groot en het bereik is goed. Als je de app niet gebruikt, een ideale accessoire.

Rollei-S50-Remote

Android en iOS gebruik

Zowel voor Android als iOS heeft Rollei een app gelanceerd waarmee de camera gebruikt kan worden. De app kent een lag van anderhalve seconde, maar verder valt er prima mee te werken.

Conclusie

De GoPro lijkt de heerser te zijn als het gaat om kwalitatieve actioncams. De S-50 WiFi blijkt een gewaagde concurrent die een vergelijkbare beeldkwaliteit biedt, maar met veel meer accessoires tegen een lagere prijs.

8 REACTIES

 1. 2 vragen:
  Is de afstandsbediening waterdicht?
  Is het mogelijk om foto’s te bekijken op de telefoon via wifi?

  • Ik heb de afstandsbediening niet op waterdichtheid getest, maar voor wat betreft het ontwerp daarvan verwacht ik op zijn minst spatwaterdichtheid. Helaas is de set alweer terug naar Rollei, anders had ik daar nog even naar gekeken.

   WiFi kan inderdaad gebruikt worden om content te bekijken.

  • De Gopro kennen we niet goed genoeg om het vergelijk te maken. We zijn wel heel tevreden met de Rollei, maar dan vooral de snellere 7S waarvan we ook een review online hebben staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.