Logo GadgetGear.nl
Picture of Nick Kerklaan
Nick Kerklaan

Test: Lifeproof Nüüd (iPhone 5 Case)

Nick Kerklaan beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Stofvrij en waterdicht
  • Beschermt gevoelige design iPhone
  • Biedt de oplossing om “onvoorzichtiger” met je iPhone om te gaan
  • Verschillende kleuren leverbaar

THE BAD

  • Doet afbreuk aan het mooie design (persoonlijk)
  • Niet bekend hoelang siliconen afsluitingen goed blijven
  • Lastig om de onderste balk naar boven uit te rollen
  • Vrije forse hoes/robuuste hoes
  • Prijs i.t.t. concurrerende merken

Op het moment dat ik de LifeProof Nüüd hoes ter review kreeg, zat ik volop in het verbouwen van mijn woning. Oftewel, het product kon niet op een beter moment komen. De hoezen van LifeProof zorgen ervoor dat je telefoon waterdicht is (tot 2 meter), stofvrij en tevens stootvrij (tot 2 meter).

Bij de hoes werd een iPhone-vormig kunststof mal geleverd. Voordat het product in gebruik wordt genomen, adviseren ze dan ook om de hoes eerst hieromheen te klikken, zodat je kunt testen of de hoes wel echt waterdicht is. Wel zo fijn, voordat je je 500 euro kostende iPhone aan water blootstelt. Na dit kwaliteitstestje te hebben uitgevoerd, bleef alles inderdaad droog en kon ik de hoes officieel in gebruik gaan nemen. Een beschermhoes die hieraan voldoet, wordt gekenmerkt met het IP64 keurmerk (IP64 (stofdicht/beschermd tegen opspattend water). Desondanks kan de hoes volgens Lifeproof tot een diepte van 2 meter worden gebruikt. Deze normering is dus wel een aanrader om in de gaten te houden wanneer je een dergelijke hoes wilt aanschaffen.

Lifeproof Packshot

Tijdens de verbouwing heb ik te maken gehad met veel fijnstof als zaagsel en gips. Uiteraard werd het scherm vies, (ook daar zat een folie voor bij) maar bleven de vitale onderdelen schoon. Denk aan de aansluiting van de oplader, koptelefoon, speakers etc. Voor de oplader zit een stevig klepje, dat van binnen ook met een soort rubber is afgewerkt, zodat ook dit waterdicht is en blijft. Alles is dan ook afgewerkt met siliconen afsluitstrips of een folie op de drukknop. Wat gelijk een voordeel is, want de vingerafdruk “scanner” zou met deze hoes gewoon moeten werken.

Hoes met iPhone 5

 

De hoes klik je letterlijk om de telefoon heen en je merkt direct dat deze de telefoon goed afsluit, daar het verwijderen van het hoesje de nodige moeite kost. Hier adviseren ze om gebruik te maken van een muntstuk. Nu krijg ik met mijn werkzaamheden weinig te maken met water en blijven de siliconen afsluitstrips nagenoeg droog, maar ik vraag me af in hoeverre deze goed blijven. Dit zal bij langdurig gebruik te maken krijgen met poreus worden of beschadigingen. Echter geven ze een jaar garantie op het hoesje zelf uiteraard.

Lifeproof Actie

 

Een van iPhone’s features is dat je onderin het scherm een balk naar boven kan laten uitrollen. Echter door de dikte van de hoes, is het lastig om dit goed te kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan het snel gebruiken van je zaklamp, wifi aanzetten of timer inschakelen. Daarnaast is de prijs ook aan de forse kant. Met zijn prijs variërend tussen de 79 en 89 dollar, maakt dit een vrij duur exemplaar in vergelijking tot concurrerende producten. Om optimale bescherming te bieden, is een forse/robuuste hoes noodzakelijk. Dit maakt het alleen wel een flink obstakel in de broekzak. En dan te bedenken dat dit een van de dunste verkrijgbaar is in de wereld van beschermhoezen.

Conclusie

De iPhone is een schitterend mooie telefoon, maar zijn design is ook kwetsbaar. Ik kan me daarom ook indenken dat deze hoes een welkome aanwinst is voor mensen die willen dat hun iPhone tegen een stootje kan. Dus echte avonturiers, sporters, werklui van de bouwplaats etc. zullen deze hoes zeker kunnen waarderen. Mijn bevindingen zijn puur persoonlijk gebaseerd en uiteraard zal een ieder dit anders ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.