Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: iFixit Pro Tech Toolkit

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Fantastische set met bits
  • Handige breekgereedschappen
  • Goede pincetten

THE BAD

  • Uitbreidingen zijn lastig te vinden

De afgelopen dagen zijn we flink aan het klussen geweest hier op GadgetGear.nl. We hebben een vervuilde laptop zonder al te veel moeite opgelapt en daar hadden we natuurlijk het juiste gereedschap voor nodig. De iFixit Pro Tech-gereedschapsset bracht de oplossing.

iFixit kennen we natuurlijk allemaal van de filmpjes over hoe je een gevallen iPhone of iPad kunt repareren. De heren en dames daar gebruiken allerlei leuke en handige tools. Een selectie daarvan is terug te vinden in deze iFixit Pro Tech-gereedschapsset. Hoewel veel verkopers aangeven dat hij vooral voor de PC is, kun je hem ook prima gebruiken voor consoles, smartphones en tablets.

Unboxing

De unboxing van deze iFixit Pro Tech Toolkit is misschien wel de meest uitgebreide die je hier op GadgetGear zal zien. De hoeveelheid tools is dan ook enorm.

Wanneer we de Pro Tech Toolkit uitrollen, vinden we linksboven vooral breekgereedschappen en antistatische pincetten. Allemaal gericht op het fijne werk.

iFixit Pro Tech Toolkit IMG_0083

Meteen daaronder zit een zakje met een antistatische polsband. Handig als je de bijbehorende mat hebt omdat je zo voorkomt dat je met statische elektriciteit computeronderdelen opblaast. Daarnaast zit hier nog een zuignapje in om displays uit smartphones en tablets te trekken.

iFixit Pro Tech Toolkit IMG_0084

In het midden vinden we een complete schroevendraaierset met 54 bitjes. De schroevendraaier is lang en smal en daarmee gemakkelijk te hanteren. Voor lastige plekjes zit er een flexibel hulpstuk bij.

iFixit Pro Tech Toolkit IMG_0093

De bitset bevat natuurlijk alle fijne kruiskoppen, philips koppen en platte koppen, maar ook torx en andere exotische schroeven om bijvoorbeeld een 3DS of iPhone uit elkaar te kunnen schroeven. Een prachtige set.

iFixit Pro Tech Toolkit IMG_0091

Rechts vinden we nog een set hulpmiddelen die uit de pottenbakkerswereld lijkt te komen. Dit kun je gebruiken voor het wat zwaardere breekwerk. Daarnaast zit er een handige schuifmaat in en een afbreekmes van hoge kwaliteit.

iFixit Pro Tech Toolkit IMG_0082

Design

Op vrijwel alle producten is het iFixit logo terug te vinden. Daarnaast is het breekgereedschap in de herkenbare blauwe kleur. Vergis je niet, deze sets worden ook onder andere namen aangeboden en dan gaat het over hetzelfde spul. Hoe dan ook, het is allemaal handig en praktisch.

Gebruik

Zoals gezegd ben ik afgelopen week (en de weken ervoor) al flink bezig geweest met deze set. Tijdens diverse unboxings is het iFixit mes in beeld geweest en voor het meten van gadgets heb ik met grote regelmaat de schuifmaat erbij gepakt.

Overigens is de schuifmaat niet alleen handig in gebruik, maar op de achterkant hebben ze de moeite gedaan om een omrekentabel te plaatsen. Zo kun je gemakkelijk tussen inches en mm schakelen.

iFixit Pro Tech Toolkit IMG_0087

Tijdens het gebruik merk je dat vooral de plastic breekgereedschappen te leiden hebben. Gelukkig kosten die geen drol om te vervangen (worden op diverse plekken los aangeboden). Laten we wel zijn, liever een goedkoop stukje gereedschap dat kapot is, dan een kras op je mooie smartphone. Wat dat betreft werkt het dus zoals het zou moeten.

Uitbreidingen

iFixit heeft een complete lijn producten rond de Pro Tech Toolkit uitgebracht in de vorm van handige uitbereidingen. Net afhankelijk van wat voor’n klussen je verwacht uit te voeren. Deze set is echter al zo compleet, dat je een prachtige start maakt. Helaas zijn nog niet alle uitbereidingen in Europa te krijgen.

Conclusie

Goed gereedschap levert goed werk. Als je graag zelf jouw computers repareert, jouw horloges van nieuwe batterijen voorziet, gebroken schermen herstelt, dan is de iFixit Pro Tech Toolkit een perfect startpunt. Ik kan al niet meer zonder.

Verkrijgbaarheid

Wij vonden de iFixit Pro Tech-gereedschapsset via Radbag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.