Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Rechercheur Ria met 4 sterren.

The Good
  • Leuke verhaallijnen
  • Leuke grappen
  • Prima cast


Eerst was er Dokter Tinus en niet al te lang daarna lanceerde SBS6 de succesvolle serie Dani Lowinski. Met Rechercheur Ria kwam de zender eerder dit jaar wederom met een gezellige en grappige Hollandse serie. Ditmaal over moeder en rechercheur Ria.

Rechercheur Ria (Ellen Pieters) draait om het leven van rechercheur Ria van Spall. Hoewel Ria haar verantwoordelijkheden op het politiebureau heeft, heeft ze als alleenstaande moeder ook nog de nodige verantwoordelijkheden thuis. Daar heeft ze nog een tweeling die van haar afhankelijk is.

Ria wordt bijgestaan door collega Martin Beer. Deze rol wordt vertolkt door Manuel Broekman die we vooral als corpsbal uit de serie Feuten kennen. Een andere prominente rol is dia van Birgit Schuurman die straalt als Lydia Groen. Dé tegenspeler op het politiebureau. Dit zijn niet de enige grote namen die in de serie te zien zijn. De serie staat bol van de bekende acteurs.

Al snel blijkt de goedlachse Ria een chaoot te zijn en dat zorgt voor de nodige komische situaties in zowel haar privéleven als op het werk. Hoewel elke aflevering wel wat grappen bevat die misschien iets te makkelijk of flauw zijn, doet de serie nauwelijks onder voor klassiekers als Oppassen en Kinderen geen Bezwaar.

Rechercheur Ria is gebaseerd op de Spaanse serie Los Mesterios de Laura en vertelt daar eveneens het verhaal van een alleenstaande moeder. Daar draait de serie al drie seizoenen. De serie ging daar in 2009 van start.

Conclusie

Soms is ze wat te flauw, maar over het algemeen is iedere uitzending van Rechercheur Ria gewoon een plezier om naar te kijken. Eindelijk eens een Nederlandse politieserie waar het niet alleen maar om de drama’s gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.