Review: De Poel (DVD)

Horror en Nederlandse film is een zeldzame combinatie, al is het een combinatie die doorgaans best goed lukt. Denk bijvoorbeeld aan een klassieker als De Lift die mij als kind slapeloze nachten wist te bezorgen en het enkele jaren geleden toch nog tot een Hollywood reboot wist te schoppen onder de naam Down. Met De Poel proberen producenten Jan Doense en Herman Slagter een nieuwe klassieker neer te zetten.

Lennaert (Gijs Scholten van Aschat) en Rob (Bart Klever) zijn al een tijd goed bevriend en besluiten met hun gezinnetjes te gaan kamperen in de Nederlandse bossen. Een camping is immers geen echte uitdaging en voor de tieners betekent dat één ding... afzien!

We ontmoeten de gezinnetjes terwijl ze door het bos wandelen opzoek naar een mooie plek. Een hek met een bord verboden toegang weet ze niet tegen te houden en dat leidt ze naar een prachtig meertje. Daar zetten ze al snel hun kamp op en de eerste dag lijkt best goed te gaan. Oké, de twee zoons hebben een oogje op de ene dochter en daar voel je al wel wat rivaliteit ontstaan. Laat staan dat het hele verhaal de eerste nacht al een beetje vreemd begint te worden.

Een groot deel van het verhaal van De Poel kun je wel een beetje voelen aankomen. Het gaat dan ook niet om schrikmomenten, maar vooral om gruweldaden, ongelukken en de drang om te overleven. Het is wel jammer dan de bekende trombonegeluiden die gevaar en problemen aan moeten duiden al in de eerste vijf minuten beginnen waardoor de spanningsopbouw veel meer 'naar verwachting' is dan ik zelf had verwacht.

De volwassen acteurs laten in De Poel duidelijk een bonk aan ervaring zien. Gijs Scholten van Aschat krijgt bovendien heerlijk tegenwicht van Carine Crutzen die zijn vrouw Sylke speelt en net als de andere karakters lekker rustig doordraait.

De jongere cast speelt net iets minder lekker en mist duidelijk ervaring. Op spannende momenten mist het soms net een beetje aan bijpassende emoties.

Extra's

Naast de film (in totaal 80 minuten), bevat de DVD nog een Making Of, een aantal verwijderde scènes en de trailer van De Poel.

Conclusie

Het concept van De Poel is goed en zou zeker potentie hebben om een geslaagde nederhorror te worden. Het is de jonge cast die de spanning wat aan de oppervlakte houdt. Het is geen slechte film, maar meer diepgang in het acteerwerk had de film enorm geholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Spannend verhaal

THE BAD

  • Matig acteerwerk
  • Slechte opbouw van de 'spannende' muziek
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram