GadgetGear.nl

Review: The Amazing Spider-Man 2 (Blu-Ray 3D)

The Amazing Spider-Man reboot van Marc Webb is bij haar tweede deel aangekomen en dat een vervolg doorgaans een slap aftreksel is van het origineel, gaat hier duidelijk niet op. Een topcast, een goed verhaal en twee (nouja, twee en een half) superschurken om mee af te rekenen.

In The Amazing Spider-Man sloten we het verhaal af met het sterven van Gwen’s (Emma Stone – Medium) vader. Sinds die tijd doet Peter Parker (Andrew Garfield) zijn best om afstand tot haar te houden om zo haar leven niet in gevaar te brengen.

Op de dag van zijn diploma-uitreiking raakt Spider-man weer eens verzeild in een gevaarlijke achtervolging. Dit keer is het een crimineel die een lading plutonium bij Oscorp heeft gestolen. Tijdens deze achtervolging, maakt Spider-Man ook kennis met Max Dillon (Jamie Foxx – Bait). Een elektrotechnicus die voor Oscorp werkt. Het is nogal een sul die snel geobsedeerd raakt door Spidy.

Niet veel later maakt Peter Parker weer kennis met oude jeugdvriend Harry Osborn (Dane DeHaan – Chronicle). Hij blijkt Oscorp te erven, maar raakt verzeild in een vies intern spelletje. Het eindresultaat is dat Spider-Man het op mag nemen tegen zowel Electro als The Green Goblin. Twee superschurken die duidelijk hun charmes hebben.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Met name de rol van schurk Electro is enorm goed uitgewerkt en maakt hem een tegenstander waarvan het aan het begin echt niet duidelijk is hoe Spider-Man hem nou het beste uit de weg kan ruimen.

Ook het casten van Dane DeHaan als Harry Osborn is een geniale zet geweest. We kennen hem natuurlijk al uit Chronicle, waar hij op fantastische wijze weet te ontsporen. Een ervaring die hij gebruikt in zijn rol als Harry Osborn.

Het eerste deel van The Amazing Spider-Man was een perfect voorbeeld van hoe je 3D goed uitvoert in een film. Ook in het script van The Amazing Spider-Man 2 is duidelijk voldoende ruimte gelaten voor een spektakel in 3D. Vooral de scènes waar de gevechten met Electro en de Green Goblin plaatsvinden zijn een must voor het oog. Daarnaast is deze uitvoering ook nog eens gemastered voor 4K weergave.

Extra’s

Wij ontvingen van Sony Pictures de Blu-Ray 3D uitgave. Deze bevat een waslijst aan extra’s waaronder 100 minuten over het maken van de film en 9 verwijderde scènes.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Conclusie

Spider-Man is grappiger dan ook, maar krijgt tegelijkertijd twee superschurken achter zich aan die ook nog eens erg goed zijn gecast. Kijk ik ook naar het prachtige 3D spektakel, dan is The Amazing Spider-Man 2 zonder twijfel de beste Spider-Man tot nu toe.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten