QNAP legt dikke quad-core Celeron processors in haar nieuwste NAS lijn

QNAP was al de eerste leverancier van NAS systemen die groots aan de slag ging met de Intel Celeron processors. Zo vonden we in de HS-251 nog een stevige dual-core. In de nieuwe TS-x53 en SS-x53 lijnen legt QNAP een nog dikkere quad-core. Ideaal voor mediajunkies.

Deze nieuwe serie NAS systemen beschikt over een Intel Celeron processor die minimaal 2.0GHz en maximaal op 2.4GHz draait. Er zijn modellen die 2 tot 8 drives kwijt kunnen en het is mogelijk om 2GB tot 8GB aan DDR3L werkgeheugen te plaatsen. Om de beschikbaarheid op het netwerk te verbeteren zijn 2 tot 4 LAN poorten aanwezig. Natuurlijk is dit allemaal afhankelijk van welk model je precies gaat gebruiken, maar datasnelheden tot 400MB per seconde zijn in de beste configuratie geen enkel probleem, net als het transcoden van Full HD films en series.

Voor bedrijven is het handig om te weten dat de hardware krachtig genoeg is voor virtualisatie (Microsoft, VMware en Citrix). Het draaien van virtuele machines behoort meer dan ooit tot de mogelijkheden.

Ook interessant is de standaard aanwezigheid van een HDMI poort. Hiermee kun je XBMC direct vanaf je NAS draaien wat de nodige winst geeft qua performance. Netwerkcapaciteit kan het streamen van films vanaf de NAS dan geen problemen meer opleveren. XBMC biedt ook ondersteuning voor 7.1 audio.

De TS-x53 series

Deze serie bestaat uit de TS-253 (2-bay), TS-453 (4-bay, 4 LAN), TS-653 (6-bay, 4 LAN) en TS-853 (8-bay, 4 LAN).

De SS-x53 series

Deze serie bestaat uit de SS-453 (4-bay toren) en SS-853 (8-bay toren, 4 LAN, LCD)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.