GadgetGear.nl

Oral-B gebruikt geluid ter vervanging van NFC

Oral-B heeft nog maar net de nieuwe SmartSeries tandenborstels met bluetooth aangekondigd, of wij ontvingen onze sample al in de brievenbus. Normaal schrijven we daar dan niet meer over tot de review klaar is. Ditmaal is het anders.

Bij het uitpakken van de tandenborstel, mistte ik ondersteuning voor NFC. Iets dat zo logisch klinkt als Bluetooth 4.0 wel aanwezig is. Echter, het fijne NFC werkt nog steeds niet voor iOS gebruikers. De mensen achter de nieuwe tandenborstel hebben hier een slimme omweg voor ontwikkeld.

De tandenborstels van Oral-B maken namelijk een ultrasoon geluid. Geluid dat wij niet kunnen horen. Hierdoor kun je de tandenborstel en de app aan elkaar verbinden door simpelweg de tandenborstel aan te zetten. De microfoon zou zelfs een deel van de dataverbinding tussen tandenborstel en smartphone op deze manier op kunnen vangen. Echter, is bluetooth 4.0 zuiniger. Standaard gebruikt de app de ultrasone dataverbinding alleen tijdens het installeren van de SmartSeries 700 tandenborstels.

Binnenkort dus de echte review ;-).

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten