Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Een smartboard in je broekzak, de TouchPico

Pico projectors zijn kleine beamers die je in je broekzak steekt. Over het algemeen beschikken ze zelfs over een eigen accu om zo een paar uur draadloos gebruikt te kunnen worden. De TouchPico draait op Android en laat je met een stylus het apparaat bedienen.

De TouchPico kan een scherm tot 80 inch groot projecteren. De LED die erin zit kan een lichtbundel van 80 lumen genereren. Met welke resolutie de TouchPico dit doet wordt nog even in het midden gelaten, maar hou er rekening mee dat dit zeer waarschijnlijk nog niet Full HD zal zijn.

De TouchPico werkt op Android 4.0 waardoor je allerlei apps uit Google Play kunt downloaden. Zo kun je de TouchPico bijvoorbeeld als smartboard inzetten. Naast bediening via een stylus kun je via bluetooth ook andere accessoires koppelen. Denk bijvoorbeeld aan een airmouse of draadloos toetsenbord.

Wil je beeld vanuit andere bronnen kijken, zijn er ook diverse oplossingen. Natuurlijk kun je een dienst als AirPin installeren om zo de TouchPico als Chromecast o.i.d. te laten werken. Er is echter ook gewoon een HDMI ingang die je kunt gebruiken.

De TouchPico is een IndieGoGo campagne. Voor $379 (incl. verzending) reserveer je een TouchPico voor jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.