GadgetGear.nl

De Oral-B Smartseries communiceert nu met je smartphone

Tijdens het MWC werd hij al even gespot. Een nieuwe tandenborstel van Oral-B die in verbinding stond met de iPhone. Op dat moment werd er nog weinig naar buiten gebracht, maar inmiddels weten we dat Oral-B met dé tandenborstel voor fans van wearables komt. De nieuwe Oral-B Smartseries.

Mijn grootste vraagteken was op dat moment of Oral-B ook voor een iPhone-only lancering zou gaan. Gelukkig heeft Oral-B de Android app ook op tijd klaar. Zolang jouw Android smartphone met Bluetooth 4.0 overweg kan, zullen je smartphone en smartseries tandenborstel dikke vriendjes zijn.

Oral-B-SmartSeries

De Smartseries app neemt deels de functies van het bekende LCD display over. Het laat je dus keurig zien welk kwadrant van het gebit gepoetst moet worden en hoe goed je dat doet. Ondertussen verschijnt onder in beeld het nieuws, weer- en verkeersinformatie. Na het poetsen ben je dus meteen op de hoogte. Overigens levert Oral-B het bekende LCD display wel nog gewoon mee met de 7000-serie.

Na het poetsen, verzamelt de app statistieken over de poetsbeurten. Poets je lang genoeg, druk je niet te hard etc. Deze informatie kun je ook weer met je tandarts overleggen en jouw tandarts kan zelfs een poetsprogramma voor je programmeren. Zelfs flosmomenten kunnen in de app worden aangegeven.

Natuurlijk kun je de borstel nog steeds met familieleden delen, maar dan is het wel handig om de borstel iedere keer handmatig met de juiste smartphone te verbinden.

Oral-B introduceert met de nieuwe Smartseries ook meteen een nieuwe borstelkop en een nieuwe tandpasta. De nieuwe Cross Action opzetborstels zijn geschikt voor alle zes de poetsprogramma’s van de Smartseries tandenborstels. Het geheim van de borstel zit hem in de verschillende lengten van de haren en de hoek van 16 graden waarin de borstelharen staan. Hierdoor komen ze gemakkelijker op lastige plekjes.

De Pro-Expert tandpasta van Oral-B kenden we al een tijdje. Deze tandpasta bevat verschillende stoffen die in de mond uiteenvallen en individueel problemen als tandplak en tandsteen aanpakken. Nieuw is de Pro-Expert Whitening variant die oppervlakkige verkleuringen probeert te verminderen.

Beschikbaarheid

De nieuwe SmartSeries tandenborstels liggen sinds 1 augustus in de winkel. De Oral-B PRO 6000 SmartSeries kost €219,99. De Oral-B PRO 7000 SmartSeries kost €249,00. De 7000 is er in een witte en zwarte variant. De nieuwe Cross-Action opzetborsteltjes kosten €13,21 per twee en de Pro-Expert Whitening tandpasta kost €3,99 per tube.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.