De smartwatches komen als paddenstoelen uit de grond. De RD afdelingen moeten overuren werken om in deze hausse mee te gaan. Withings introduceert nu in de USA de Activité. Een prachtig horloge, in diverse smaken, dat alles aan boord heeft van de beste activeitentracker. Nu echter verscholen in een geheel analoog ontwerp. Maar laat je niet misleiden. Achter dit Zwitserse uurwerk met Frans ontwerp zit hyper-technologie in een ultra platte behuizing.

 

Bijna wekelijks worden we verbaasd door weer een nieuwe gezondheid gadget. Het Withings systeem, compleet met weegschaal, bloeddrukmeter en bewegingssensoren is al onze favoriet. Maar nu er dit nieuwe horloge bijkomt lijkt het onverslaanbaar. Waar Samsung kiest voor een 21ste eeuw elektronica route, kiest Withings voor producten die dagelijks ogen, maar de nieuwste technologie diep in het hart van de apparatuur heeft zitten. Het technisch hart van dit horloge komt uit Zwitserland volgens de eerste informatie op de Withings website.

Ember 2De Activité is een tracker in een horloge met een analoge wijzerplaat. Ook het percentage stappen is met een analoge meter aangeduid. De tracker meet sport activiteiten, zoals lopen, rennen en zwemmen en schakelt automatisch om naar de slaap registratie wanner we gaan slapen. Je moet natuurlijk dan wel het horloge omhouden. Het ontwerp komt uit Parijs en misstaat niet naast andere Franse iconen qua uurwerk design. Het Zwitserse uurwerk verbindt automatisch met je iPhone en ijkt zich met de tijd op de iPhone. Wanneer je deze de netwerk setting laat gebruiken, heb je bijna de precisie van een atoomklok met het extra gemak dat het horloge zich  automatisch corrigeert op tijdzones.

Er zitten nog diverse functies zeer fraai in het horloge verborgen. Zo is het glas aanraak gevoelig. Met bijvoorbeeld twee tikken op het glas toont de wijzerplaat het ingestelde alarm. Wekken doet het horloge dankzij een lichte vibratie. Als je de activiteiten doelstelling van de dag gehaald hebt, krijg je als beloning ook een trillinkje.

Ember

De Activité komt in een zwarte en zilveren uitvoering. Respectievelijk met een zwarte of bruine band. Deze is lekker ouderwets te wisselen. Het slimme horloge gaat bijna 400 Dollar kosten. Prijs en beschikbaarheid Europa zijn nog niet bekend. Op de IFA in september zal er vast meer nieuws over dit horloge en Withings volgen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.