Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: LG G3

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Goede camera's
  • Het scherpste display
  • Zeer harde speaker
  • Nette behuizing

THE BAD

  • Mist bass op vol volume
  • 3D gaming prestaties zijn iets lager dan verwacht

De G3 is het nieuwe vlaggenschip van LG. Een Android smartphone met een aantal bijzondere eigenschappen zoals een Quad-HD display, een speaker van 1 Watt en een laser autofocus voor tijdens het fotograferen.

Unboxing

We ontvingen een nieuw exemplaar van LG, dus we hebben de hele unboxing op video gezet. Wat opvalt is dat het folie van het display netjes opgeplakt was, maar wel met het nodige stof eronder. Ook de USB kabel is, zoals je kunt zien, wat rommelig verpakt. Iets dat we niet bij LG verwachten.

De uitrusting van de LG G3 is mooi compleet. Als headset levert LG bovendien de QuadBeat 2 mee en dat levert een prettig geluid op.

Design

Door de vorm van de randen, lijkt de G3 een stuk dunner dan hij daadwerkelijk is. Hij ligt in ieder geval heerlijk in de hand.

Alle aansluitingen (dus ook de hoofdtelefoon) zitten aan de onderkant van de G3. Aan de bovenkant vinden we onder anderen een IR beamer zodat je hem als afstandsbediening kunt gebruiken.

De achterkant van de G3 is van prachtig geborsteld aluminium. Nouja, zo ziet het er in ieder geval uit. Aan de onderkant van het display zit ook een metaal-achtige afwerking met een reliëf. Dit alles geeft de LG G3 een echte high-end uitstraling.

Display

Het eerste dat opvalt aan de G3 is het Quad-HD display met een resolutie van 1440×2560 pixels. Door de afmeting van 5,5 inch beschikt het display over 640 pixels per inch Dit is bijna twee keer zoveel pixels als de Retina displays van Apple en het scherpste dat ik tot nu toe in de hand heb gehad. Hier verdient LG dan ook een dikke pluim.

Specs

Een display met zo enorm veel pixels heeft behoorlijk wat rekenkracht nodig om gevuld te worden. Gamers zullen dan ook teleurgesteld zijn dat de G3 het moet doen met een Adreno 330 GPU. Hierdoor liggen de grafische prestaties maar net boven die van de G2.

Met de rest van de chipset is het een stuk beter gesteld. Daar heeft LG namelijk een quad-core 2.4GHz processor in liggen met een nette 2GB aan werkgeheugen, waar ik 3GB had verwacht. 3GB is voorbehouden aan het model met 32GB aan opslagruimte. Bij de G3 die ik hier heb getest krijg je 16GB aan opslagruimte. Dit heeft natuurlijk ook effect op benchmarking resultaten.

De G3 beschikt over WiFi a/b/g/n/ac op 2.4GHz en 5GHz. Bluetooth 4.0 en NFC zijn ook aanwezig net als ondersteuning voor A-GPS en GLONASS.

Android

LG installeert standaard Android 4.4.2 Kitkat op de G3. De eigen launcher lijkt niet heel veel aanpassingen te maken. De Android ervaring ligt dan ook lekker dicht bij de Google Android ervaring.

Geluid

De LG G3 heeft ‘slechts’ een mono speaker, maar pakt dit wel groots aan. De speaker heeft een vermogen van 1 Watt en bereikt hierdoor een enorm volume in vergelijking tot de speakers van andere toestellen. Ook hier is de G3 weer een winnaar maar… veel volume staat niet gelijk aan veel kwaliteit. Vor een praatprogramma is het prima, maar de bass valt al snel weg. Op vol volume is het geluid een beetje schel. Dit ontstaat pas vanaf 70% en dat is al wel behoorlijk hard. Je zal dus nog steeds een berg plezier aan deze speaker beleven.

LG-G3-Speaker-1-Watt

 

Knock Code

De G3 is weer van LG’s Knock Code voorzien. Standaard ontwaakt het scherm bij twee tikken op het display. Daarnaast zijn ook andere gestures in te stellen. Zet je de beveiliging aan, kun je geavanceerde kloppatronen bedenken om het toestel te laten ontwaken. Een prettige functie.

Bediening

De bediening van de LG G3 zit op de achterkant van het toestel. Iets dat we inmiddels wel gewend zijn van LG. De knoppen voelen zeer prettig aan en reageren enorm goed.

LG-G3-Laser-Autofocus

OIS+ Laser AF

En dan nog een enorme feature van de LG G3. Het toestel beschikt over OIS+ Laser AF. Een lasergestuurde autofocus. In de praktijk stelt deze enorm snel scherp. Ook bij slechte lichtomstandigheden. Dit maakt de camera aan de achterkant enorm prettig om mee te werken.

De camera aan de achterkant beschikt over 13 megapixels aan resolutie. Opvallend is dat hij voor picture-in-picture foto’s deze resolutie halveert.

Voor selfies krijg je met de G3 een nette 2,1 megapixel tot je beschikking. Ook hier zijn de kleuren weer fantastisch.

LG-G3-Selfie

Conclusie

LG stoeit vaker met nieuwe technologie. Denk aan het LG Flex. Ik kan me niet herinneren dat LG op zoveel fronten voor zou liggen op de concurrenten als met deze G3. Qua features is dit de winnaar van dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.