Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de JBL Synchros E40BT met 4.5 sterren.

The Good
  • Prima geluid
  • 3D-scharnieren
  • ShareMe technologie
The Bad
  • Wel heel veel plastic


De Synchros E40BT lijkt op het eerste gezicht een basis hoofdtelefoon van JBL, maar schijn bedriegt. Deze nieuwe hoofdtelefoon is de eerste generatie met JBL’s ShareMe technologie. Daarmee wordt het mogelijk om bluetooth muziek streams met anderen te delen.

Unboxing

De doos van de Synchros E40BT bevat naast de hoofdtelefoon een 3,5mm audiokabel, een USB naar 3,5mm kabel om de headset te laden. Die moet je dus niet kwijtraken ;-). De kabels zijn overigens allemaal mooi afgewerkt.

Synchros E40BT Unboxing

Design

De Synchros E40BT is behoorlijk plat op te vouwen, al hebben we plattere JBL’s gezien. Niet verwonderlijk natuurlijk gezien we het hier over een wat goedkoper model hebben. Prima dus. Wat echt belangrijk is, is dat hij niet breekt wanneer je hem onderin een tas hebt zitten. Hoewel ik veel plastic zie, voelt het allemaal toch lekker stevig aan.

Synchros E40BT Gevouwen

Qua design is de Synchros E40BT een on-ear headset. De kabels zijn netjes in de scharnieren weggewerkt en de linker oorschelp bevat de bediening.

Bediening

In totaal zitten hier vier knoppen op. Boven en onder zijn de volumeknoppen te vinden. Aan de voorkant zit de multifunctie knop. Deze gebruik je bijvoorbeeld om gesprekken aan te nemen, maar ook om tracks te skippen, terug te spoelen etc. De bijgeleverde quickstart legt het allemaal uit.

De achterkant bevat de ShareMe knop. Een nieuwe knop die de Synchros E40BT in een soort van deelstand zet. Heb je nog een andere Synchross met ShareMe in de buurt liggen, kun je de twee aan elkaar koppelen en zo de muziek samen delen. Helaas heb ik dit niet kunnen testen, maar in theorie klinkt het goed.

Op de rand van de linker oorschelp vinden we de Bluetooth knop. Deze gebruik je niet alleen om de Synchros E40BT voor het eerst te koppelen, maar ook om hem aan of uit te zetten.

Draagcomfort

De oorkussens zijn niet heel dik, maar voelen toch prettig aan. Door de 3D scharnieren is de Synchros E40BT ook goed om de nek te dragen. Het gewicht is laag en ook bij een groot hoofd als het mijne, past het prima.

Synchros E40BT Oorschelp

Geluidskwaliteit

Zoals we van JBL gewend zijn, zijn de 40mm drivers prima in staat om een vol geluid neer te zetten. Of je nou voor de bass gaat of gewoon heldere stemmen, de Synchros E40BT is een prima all-round model geworden.

Conclusie

De Synchros E40BT is veel plastic, maar wat verwacht je voor deze prijs? Toch heeft JBL er een stevige headset van weten te maken die er ook nog prima uitziet. ShareMe is een enorm gaaf idee en het geluid is dik in orde.

2 REACTIES

    • Hangt er vanaf wat je zoekt. JBL ging hier voor bass zonder de zuiverheid van het geluid op te offeren. Merken als Beats doen daar minder moeilijk over. Wil je echt alleen diepe bass, ben je beter af met een Beats of een goedkoop Chinees hoofdtelefoontje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.