Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Test: Jabra Solemate NFC

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Dolby Digital maakt het een zeer goede all-round speaker
  • Handig dat je altijd een audiokabel bij je hebt
  • Veel geluid uit deze kleine speaker

THE BAD

Afgelopen jaar kwam een nieuwe versie van de Solemate op de markt. Ik mocht al eens met de originele Solemate van Jabra Music spelen, maar ontdekte met deze uitvoering het gemak van NFC.

Unboxing

De unboxing van de Jabra Solemate NFC was een even groot genot als dat van de originele Solemate. De verpakking blijft gewoon geniaal en onderstreept het ontwerp van deze klassieker onder de mobiele speakers.

Jabra Music Solemate NFC Packshot Side

Naast de speaker, bevat de doos ook een netstroomlader, een Micro-USB kabel, een 3,5mm audiokabel (in de zool van de speaker), een weerbestendige zak en de nodige documentatie.

Jabra Solemate Unboxing 5

Design

De Solemate heeft haar naam te danken aan de rubber zool aan de onderkant. Deze zit et niet alleen als design element, maar is ook functioneel. Daar kom ik zo op terug.

Jabra Music Solemate NFC Zool

Aan de rechter kant zit de bediening en de verschillende aansluitingen van de Solemate NFC. Twee status LED’s geven de staat van de verbinding en accu aan.

Jabra Music Solemate NFC Bediening

Ook op de bovenkant vinden we een stukje bediening voor het volume en het aannemen van gesprekken. De Solemate NFC is immers ook een volwaardige speakerphone. Naast de knoppen zit de NFC chip. Met deze chip kunnen non-iOS toestellen snel en gemakkelijk verbinden met deze speaker.

Jabra Music Solemate NFC Top

Links zit tenslotte nog een lip zoals we deze van sportschoenen kennen. Handig wanneer je met deze speaker aan het slepen bent.

Geluid

De speakerphone functie van de Solemate werkt perfect. Stemmen zijn helder en duidelijk. De andere kant van de lijn geeft aan vrijwel geen bijgeluiden van de Solemate NFC te horen.

Qua muziek blijft de Solemate een speaker die zich op urban en dance muziek richt. De drie speakers en passieve bass radiator aan de achterkant zorgen hiervoor. Hier is ook het belang van de rubber zool goed merkbaar. Deze zorgt voor minder resonantie waardoor je meer geluid uit de kleiner speaker trekt.

Installeer je de Jabra Music app op je smartphone, krijg je in eens toegang tot het Dolby Digital geluid dat de speaker kan reproduceren. Daarmee is de speaker ook in staat om een meer evenwichtig geluid te produceren. Het gebruik met deze Jabra Music app is dan ook een echte aanrader.

Conclusie

De Solemate NFC is geluidstechnisch nauwelijks verandert sinds de originele Solemate, al is het Dolby Digital geluid echt stukken beter (maar dat is inmiddels ook het geval met de oude Solemate). NFC brengt bovendien een hoop gebruikscomfort mee voor deze leuke speaker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.