Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Test: Griffin DJconnect voor iPad JD’s

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • klein
  • fraai afgewerkt
  • plug en play
  • maakt lichtgewicht dj-en mogelijk
  • geen voeding nodig
  • alle kabels meegeleverd

THE BAD

  • statisch klikje bij eerste keer aansluiten

Nog geen tien jaar geleden zeulde je als DJ met kisten cd’s, een mengtafel, versterkers en luidsprekers om een feestje te bouwen. Nu is een iPad, een actieve PA speaker en de Griffin DJconnect voldoende. Maar kan je met zo weinig spullen wel volwaardig DJen?

Als het om ultiem mobiel DJ genot gaat, is wellicht de M1X-DJ van Philips en Armin van Buuren het leukste product voor een tuinfeestje. Maar als je wat harder wilt gaan, heb je echt een actieve PA speaker nodig. Voor een paar honderd Euro koop je zo’n speaker. Op de iPad is er eigenlijk maar één app die echt de toon zet voor DJ’s en dat is DJay van Algoriddim uit Duitsland. Lang werd door de traditionele DJ software makers meewarig gekeken naar deze app. Anno 2014 kunnen zelfs heel wat desktop apps een puntje aan deze app zuigen. De app is compleet met alles wat een DJ nodig heeft. Er is echter één klein nadeel: de iPad heeft maar 1 geluidskaart en wanneer je wilt luisteren naar de track die je als volgende wilt spelen, heb je twee geluidskaarten nodig. Daar is nu de DJconnect voor Griffin voor.

P1090831Sluit de DJconnect met één van de meegeleverde iPad kabeltjes aan op de iPad. Vervolgens sluit je de stereo of actieve PA speaker aan en prik je de hoofdtelefoon in. Start de DJay app en het feest kan beginnen. Je hoeft niets in te stellen. Eenvoudiger kan echt niet. Direct is te pre-cuen wat nog moet spelen terwijl de muziek van de actieve draaitafel uit de luidspreker klinkt. Vreemd genoeg horen we de eerste keer wat statische klikken die verdwijnen wanneer we de iPad opnieuw opstarten. Nu werkt de DJconnect met een ipad en de DJay app als een volwaardige DJ mixer compleet met effecten en de muziek verzameling uit iTunes én Spotify. Ja DJay werkt met Spotify. Zo hoef je dus niet eens een hele dure iPad met veel geheugen te kopen. Enkel een goede wifi internet verbinding en een Spotify account zijn voldoende om aan bijna elk verzoekje te kunnen voldoen.

P1090834Kan DJconnect een mixer of control surface overbodig maken? Het antwoord is voor de meesten; ja. Eenvoudig mixen door nummers af te wisselen en wat loopjes te maken is makkelijk te doen. Spinnen, scratchen of heel snel wisselen tussen van tafel is met een touch interface in plaats van echte knoppen en schuiven best lastig. Voor de serieuze DJ die muziek echt anders maakt door zijn./haar vaardigheden met een controlsurface is de DJconnect een leuke gadget maar zal geen vast onderdeel van de uitrusting worden. Wij hebben al heel wat avondjes plezier met een iPad, de Djay app, DJconnect en één luidspreker. Het is onduidelijk of de buren ook zo blij zijn.

Conclusie
De DJay app had onze harten al gestolen, maar met DJconnect is de setup werkelijk perfect. Voor wie licht wil reizen als plaatjes draaiende DJ is er geen betere optie. Natuurlijk mis je de tactiele eigenschappen van een echte controller. Maar die neem je nu enkel mee naar een serieus klus als DJ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.