Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Test: eStuff Bliss ES3017 (Hoofdtelefoon)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Strak design
  • Goed geluid

THE BAD

  • Het rammelt allemaal een beetje, maar is toch stevig

Onder de naam Bliss introduceerde eStuff onlangs een bluetooth hoofdtelefoon met een wel heel klassiek uiterlijk. Natuurlijk prikkelde dat mijn interesse. Afgelopen week mocht ik deze nieuwe hoofdtelefoon dan ook eens goed aan de tand voelen.

Unboxing

Bij het uitpakken vond ik een zeer complete Engelse handleiding. Daarnaast levert eStuff een micro-USB flatcable mee om de headset te laden.

Design

De doos suggereert al een klassieke uitstraling en daar is niets aan gelogen. Alles aan de eStuff Bliss doet denken aan de high-end modellen uit de jaren tachtig. Dat het vooral veel plastic is, zie je er niet aan af.

Verbinden

De eStuff Bliss maakt gebruik van bluetooth 4.0. Met de knop op de rechter oorschelp stel je de verbinding in en kun je de headset aan- en uitzetten. Een verlichte ring rondom de knop geeft de status aan. Overigens moet je dan wel binnen zijn. De LED’s zijn niet fel genoeg om buiten op te vallen.

Hoe sterk is de Bliss?

Dat de Bliss een goedkope hoofdtelefoon is voel je wel. De oorschelpen rammelen een beetje wanneer je hem op je hoofd zet. Toch breken ze niet wanneer ik kracht zet en ook de hoofdband veert enorm goed mee. Ik heb hem een tijdje onderin een boekentas meegedragen en dat lijkt ook geen probleem te zijn.

Geluidstechnisch

De grote oorschelpen van de Bliss laten het toe om er grote drivers in te plaatsen. eStuff heeft gekozen voor 40mm drivers en als je het volume niet voluit gooit, klinkt dat best indrukwekkend. Zeker als ik in gedachte hou dat het prijskaartje slechts €79,99 bedraagt. Qua geluidskwaliteit zit de eStuff Bliss dan ook een stuk boven wat je voor dat geld mag verwachten.

Conclusie

Hij ziet er luxe uit, maar voelt goedkoop aan. Het gevoel van de eStuff Bliss is het enige dat echt bij het prijskaartje past. Het geluid uit de Bliss is opvallend goed en zou ik eerder verwachten bij een hoofdtelefoon van rond de €150. In haar prijscategorie is de Bliss dan ook een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.