Arjan Olsder
Arjan Olsder

Synology’s DS415play NAS richt zich op de filmliefhebber

Met de DS415play komt Synology voor de tweede keer met een NAS die zich vooral richt op liefhebbers van series en films. De speciale uitvoering van de Intel Atom processor in deze NAS is namelijk gericht op het sneller transcoden van videosignalen. Waarom transcoding belangrijk is?

Wanneer je films op je NAS zet, is de kans groot dat deze perfect draaien op je PC of Mac. De kans dat ze goed draaien op een Android is wat minder en de kans dat ze goed draaien op een iOS apparaat is gewoon klein. Transcoding zet het originele bestand om in een bestand dat deze apparaten snappen. Met andere woorden, de NAS zorgt ervoor dat jij jouw bestanden overal kunt bekijken.

Synology-DS415play-Back

De kracht voor het transcoden zit hem niet zozeer in de dual-core 1.6GHz Intel Atom processor zelf, maar de Evansport technologie die Intel in deze NAS processors stopt. Deze wordt momenteel alleen door Synology, Asustor en Thecus gebruikt. Door de aanwezigheid van 1GB aan werkgeheugen, krijgt het geheel bovendien de nodige ademruimte. Door de vier sleuven, kun je momenteel tot 24TB aan opslagruimte benutten. Net afhankelijk van welke harddrives je voor deze NAS koopt.

De DS415play draait op het DSM 5.0 besturingssysteem van Synology, wat garant staat voor een enorme hoeveelheid apps die je met een enkele klik op het systeem kunt installeren. Van Plex tot WordPress en van VOIP- tot mailserver.

Hoe de nieuwe DS415play bevalt, lees je binnenkort.

Beschikbaarheid

De Synology DS415play kost €365 en is per direct te koop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.