Waar de UPC’s, Ziggo’s en zeker de glasvezelaanbieders nog afhankelijk zijn van mediaboxen, gaat Orange over op het verkopen van sticks die sterk lijken op de Chromecast van Google. Het voornaamste doel lijkt het voorblijven van Netflix in haar markt.

De Orangecast gaat gebruikt worden om TV’s met een HDMI aansluiting direct van de interactieve diensten van Orange te voorzien. Zo kunnen Orange klanten gebruik maken van het video on demand aanbod van Orange, maar ook muziekdienst Deezer is op de stick aanwezig en het zal mogelijk zijn om TV stations direct te streamen.

Deze zet van Orange is zeer interessant. Orange laat vaker eigen hardware maken en dat is tegenwoordig niet zo heel lastig. Kijk maar naar de Renkcast die we onlangs reviewden. Dit bleek een standaard stick van Measy te zijn, maar met een eigen opdruk.

Bij kabelleveranciers als Ziggo en UPC is het al langer mogelijk om een CI+ module te nemen in plaats van een box. Het argument hiertegen is dat de interactieve diensten van de kabelleverancier zo wegvallen. UPC en Ziggo zouden met een vergelijkbare zet deze diensten toch aan kunnen bieden aan iedereen die de voorkeur geeft aan de CI+ oplossing.

Hier in Nederland hebben we dus helemaal niets aan de Orangecast, maar het laat wel zien dat de kabelaars er hard aan werken om hun eigen TV diensten bij ons naar binnen te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.