Arjan Olsder
Arjan Olsder

FreedomPop gaat gratis mobiele abonnementen aanbieden in België

FreedomPop is een Amerikaanse MVNO of Mobile Virtual Network Operator die gratis abonnementen aanbiedt. Zo kun je in Amerika een abonnement afsluiten met 500MB internet, 200 belminuten en 500 SMS berichten zonder dat je ervoor moet betalen. Deze dienst gaat FreedomPop ook in België aanbieden.

Het gaat om een zogenaamd ad-funded businessmodel. Daarbij krijg je in ruil voor de gratis MB’s, minuten en berichten een hoeveelheid advertenties van FreedomPop te zien. Wil je dat niet, dan biedt FreedomPop (net als vele anderen) gewoon hele goedkope abonnementen aan.

FreedomPop gaat in België gebruik maken van het netwerk van Base. Base is één van de zelfstandige operators in België en eigendom van KPN. Deze samenwerking zal de eerste van FreedomPop in Europa zijn en dat is op twee manieren interessant.

Ten eerste is België tweetalig (de Duitsers niet meegerekend). Hierdoor kan FreedomPop in een kleine markt op twee taalgebieden haar diensten testen. Ten tweede is KPN hier in Nederland een stuk groter en kan dat de lancering hier versnellen. Al is dat niet het plan… in het persbericht zegt FreedomPop zich in Europa te willen richten op België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.