Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

FAQ: kinderaccount aanmaken onder Windows 8.1

De tablet is steeds meer een familieding aan het worden. Iets dat Microsoft vanaf het begin aan al goed doet, is de mogelijkheid om met meerdere gebruikersaccounts te werken. Onder windows 8.1 is het mogelijk om ook kinderen een eigen account te geven. Ook wanneer ze zelf geen (microsoft) e-mail account hebben.

Het voordeel van een kinderaccount, is dat je dan gebruik gaat maken van Family Safety. Deze dienst probeert te voorkomen dat jouw kind in aanraking komt met foute foto’s en filmpjes.

Om een kinderaccount aan te maken, volg je de volgende stappen. Ga met je muis naar de hoek rechtsboven of veeg over je scherm vanaf de rechter kant om de ‘charms’ te zien. Klik op zoeken en tik ‘gebruikers’ in. De eerste optie stelt je in staat gebruikers te beheren.

Kies hier voor ‘Een account toevoegen’.

Stap-1

Kies nu onderaan voor ‘Een kinderaccount toevoegen’

Stap-2

Je kunt nu het e-mail adres van jouw kind toevoegen, maar ook onderaan aangeven dat het kind geen e-mail account gebruikt. Nu kun je een account aanmaken zonder dat daar een e-mail adres tegenover staat.

Stap-3

Een wachtwoord is verplicht en helpt je kind te ervaren hoe belangrijk het is om persoonlijke data af te schermen. Natuurlijk zorg je in het begin nog voor een gemakkelijk wachtwoord.

Stap-4

Nu heb je een werkende kinderaccount op de computer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.