We bespreken regelmatig nieuwe mediaplayers op basis van Android. Mooi spul allemaal, maar om te upgraden moet je over het algemeen een compleet nieuw apparaat kopen. Met de Ezeecube zou dat weleens de andere kant op kunnen gaan.

De Ezeecube is in de basis gewoon een mediaplayer op basis van XBMC. Net als bij ‘ouderwetse’ audiosystemen, kun je componenten bijkopen om het systeem verder uit te bereiden. Zo heeft Ezeecube nu al een Blu-Ray module en een harddrive module ontwikkeld.

Ezeecube unstack2.543

De Ezeecube en haar modules meten 14 centimeter breed bij 14 centimeter diep. Doordat het systeem dezelfde maat voor haar componenten heeft, sluit het allemaal netjes op elkaar aan.

Onder de motorkap is de hardware iets zwakker dan van de huidige generatie high-end Android mediaplayers. Wellicht omdat XBMC alleen net iets minder van de hardware vraagt. Ezeecube plaatst dan ook een dual-core Cortex A9 processor in combinatie met 1GB aan werkgeheugen.

Het besturingssysteem draait op een 4GB eMMC geheugenchip wat voor vlotte opstarttijden moet staan en je krijgt 1 terrabyte aan opslagruimte voor jouw media. Wil je streamen, kan dat via LAN, WiFi 2.4 GHz (n) en Bluetooth 3.0. Hoewel de Ezeecube een gigabit LAN aansluiting heeft, is de maximale doorvoer beperkt tot 470 Mb per seconde.

Ezeecube 2 - 1Sl8N2Y

Ezeecube is hard aan het werk om nog meer Ezeecube uitbereidingen te ontwikkelen. Zo wordt er onder anderen gewerkt aan een module waarmee je SNES en MegaDrive games op de Ezeecube kan spelen. Hiervoor wordt RetroPlayer gebruikt, wat nauw samenwerkt met XBMC. Met deze module erop kun je jouw oude games direct op de Ezeecube drukken.

De Ezeecube is nu te vinden op IndieGoGo.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.