Alleen geladen gadgets mogen nog mee aan boord van vliegtuigen

Het vakantieseizoen komt eraan, dus gaan de gadgets weer massaal mee aan boord van het vliegtuig. Fijn is dat we op de meeste vluchten gewoon lekker met onze laptops en mobieltjes mogen blijven spelen. Toch zijn er nieuwe veiligheidsregels om rekening mee te houden.

Wanneer je gadgets als handbagage meeneemt, is het tegenwoordig verplicht om deze ‘geladen’ mee te nemen. Ze hoeven niet helemaal vol te zitten, maar het ie belangrijk dat het duidelijk is dat ze werken. Dit omdat de accuruimte gebruikt zou kunnen worden voor een aanslag. Een bom in de vorm van een accu zou immers lastig te detecteren zijn.

Voor nu lijkt het erop dat deze controles vooral opgaan voor vluchten van en naar de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events