Volvo heeft aangekondigd dat het Android Auto in het dashboard van nieuwe auto’s zal plaatsen. Volvo sluit zich hiervoor aan bij het Open Automotive Alliance, waar verschillende fabrikanten bij aangesloten zijn.

Volvo is niet alleen de eerste fabrikant die aangeeft met Android Auto aan de slag te gaan, maar ook meteen bovenstaande foto uitstuurde om te laten zien hoe Android deel uit gaat maken van de nieuwe dashboard ervaring. Daarnaast krijgt Android en haar apps toegang tot (bepaalde) gegevens uit de boordcomputer.

De aanwezigheid van Android in de auto biedt vele interessante mogelijkheden. Zo krijg je nu de vrijheid om apps uit Google Play te installeren, waaronder jouw favoriete navigatiesysteem en flitsservice. Verder beschik je over het gemak van Google’s zoekdiensten, ook voor adressen.

Android Auto is beschikbaar in Volvo’s die gebouwd zijn op de Scalable Product Architecture (SPA). De nieuwe Volvo CX90 zal de eerste zijn. De auto’s van Volvo bieden overigens ook de mogelijkheid om gebruik te maken van Apple CarPlay.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.