Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsung’s Gear keert terug naar Android met de Gear Live

De eerste Galaxy Gear van Samsung draaide nog op Android. Dit was geen heel groot succes, vandaar dat de Gear’s zonder Galaxy voorvoegsel allemaal op Samsung’s eigen Tizen platform draaiden. Met de Gear Live (eveneens zonder Galaxy ervoor) keert Samsung echter weer terug naar Android en kiest meteen voor Android Wear.

Na LG en Motorola is Samsung de derde fabrikant die smartwatches gaat ontwikkelen op basis van Android Wear. Android Wear is een speciale editie van Android die gemaakt is om te werken op beperkte hardware en kleinere displays.

Hoewel Samsung voor deze generatie opnieuw van besturingssysteem verwisseld, blijft het trouw aan de implementatie van Super AMOLED display’s in de Gear horloges. Zeker in direct zonlicht weten deze schermen goed te presteren.

De Gear Live is IP67 stof- en waterdicht. Je zou er zonder problemen een half uurtje mee moeten kunnen zwemmen. Net als de Gear Fit, bevat dit horloge ook een hartslagmeter om jouw sportieve prestaties bij te houden.

Beschikbaarheid

De Gear Live ligt vanaf augustus in de winkel voor €199. Samsung brengt dan ook verwisselbare polsbandjes naar Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.