Røde microfoon adapters voor smartphones

De smartphone vervangt zo’n beetje alle ultra mobiele audio- video- en foto apparatuur. Wie filmt een fotografeert er immers niet met een smartphone anno 2014? Met wat nieuwe adapter kabeltjes van de Australische audio rebbelen van Røde, is het nu mogelijk om een goede microfoon aan te sluiten op de iPhone en vele Android telefoons.

Ga je binnenkort naar een popconcert en wil je wat opnames maken, dan kan te tegenwoordig al met een mobiele telefoon heel wat bereiken. Grote camera’s met lenzen en echte audio apparatuur is niet toegestaan. Røde introduceert een aantal adapters waarmee echt goede microfoons aan te sluiten zijn op de meeste smartphones. De SC3 is bedoeld om een kleine dasspeld microfoon van Røde zelf, de smartlav, aan te sluiten. Perfect om goedkoop op een iPod, iPhone of Android apparaat interviews of zelfs zang op te nemen. Interressanter is de SC4 adapter waarmee de meeste stereo microfoons aan te sluiten zijn op je smartphone. Het liefst ziet Røde dat je hun VideoMic of VideoMicPro  gebruikt, maar er zijn heel wat meer opties. De meest geschikte voor stiekem top opnames te maken is de ‘oorwurm‘. Dit lijken oordopjes, maar zijn twee gevoelige mics. Perfect voor live opnames.

Rode adapters SC

De SC-7 adapter is waarschijnlijk voor de meeste een goede optie. Deze adapter sluit de betaalbare en voedingsloze VideoMicGo aan op de smartphone.

Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend. Zodra we review exemplaren hebben gaan we testen.

 

Eén reactie

  1. Geachte heer/mevrouw

    Ik heb even een vraagje ik heb gisteren een røde rycote mic gekocht alleen wil hem nu testen alleen het werkt niet hij pakt alleen de iPhone mic.

    Ik hoor graag van u

    Met vriendelijke groet Danny de vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events