Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Optimaal connected audio met de SR5009 receiver van Marantz

Wie bij Marantz een receiver zoekt die alles lijkt te hebben, kan binnenkort met de SR5009 aan de slag. Deze nieuwe netwerkreceiver barst van de knopjes en aansluitingen en kan ook nog eens twee displays aansturen. Handig voor de TV en de beamer.

Aan de achterkant geeft de Marantz SR5009 toegang tot 7 HDMI ingangen en een component video ingang. Gaat het niet om beeld alleen, heb je vier analoge stereo ingangen tot je beschikking. Je kunt radio luisteren via COAX en via VGA een computer aansluiten.

Er zijn zeven speaker uitgangen. Wil je meer bass, dan is er een aansluiting naar een actieve subwoofer te maken. De SR5009 stuurt per kanaal 180 Watt aan vermogen uit.

Marantz-SR5009-Achterkant

Voor het scherm dat je aan de SR5009 gaat hangen, is het fijn om te weten dat de SR5009 future proof is. Niet alleen kan het systeem Full HD beelden uitsturen, maar ook 4K. De SR5009 kan ook Full HD beelden opschalen naar 4K.

Wie de SR5009 aan het netwerk wilt hangen kan gebruik maken van een LAN kabel. Wil je draadloos, ben je beperkt tot WiFi b/g op 2.4GHz. Ook qua Bluetooth loopt Marantz met 2.1 nog een beetje achter.

Heb je de SR5009 aan je netwerk gekoppeld, kun je hem gebruiken als DLNA of Apple AirPlay player. Daarnaast kan de SR5009 met Spotify Connect worden gebruikt. Hoe het met andere muziekdiensten zit is nog onduidelijk.

Beschikbaarheid

De Marantz SR5009 ligt vanaf augustus in de winkel voor €899.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.