Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Media Markt stopt ook in Nederland met Saturn

In België heeft Media Markt-Saturn alle Saturn winkels al gesloten. Ook in Nederland gaat de Media Markt terug naar slechts één merk en wel Media markt. Dit nieuws komt op het moment dat Media Markt o.a. een Saturn winkel in het Gelderse Duiven aan het bouwen is.

De nieuwe Saturn winkel in Duiven is ontworpen door de Palazzo groep en zou eind dit jaar haar deuren moeten openen. Zoals je op de schets kunt zien, is de winkel qua uiterlijk ook helemaal in Saturn stijl. In hoeverre de bouw wordt omgezet naar rood-wit is nog onbekend.

In België besloot Media-Saturn eerder dit jaar ook al om te stoppen met Saturn en de boel naar Media Markt om te bouwen. Daarnaast werd een Saturn vestiging in Antwerpen gesloten omdat daar al een Media Markt was.

In Nederland staan 13 Saturn vestigingen. Het merk Media Markt heeft 32 vestigingen. Het grote verschil tussen de twee merken was nooit echt de prijs, maar de presentatie van elektronica. Media Markt had een goedkopere uitstraling terwijl in Saturn meer ruimte was voor de merkbeleving. Onder het merk Media Markt heeft de reus plannen om snel meer winkels in Nederland te openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.