Arjan Olsder
Arjan Olsder

Computex: Asustor laat haar nieuwe ADM 2.2 NAS besturingssysteem zien

Tijdens de Computex beurs heeft Asustor de nodige nieuwe NAS systemen aan het publiek laten zien. Toch zat de echte vernieuwing ergens anders. Namelijk in ADM 2.2, het nieuwe besturingssysteem van Asustor.

Onder ADM 2.2 is het mogelijk om de ‘night mode’ in te roosteren. Zo kun je het systeem om specifieke tijden in nachtmodus zetten waardoor hij minder lawaai maakt en wellicht ook de LED’s uit zet terwijl hij toch beschikbaar blijft voor gebruik. Nu kun je alleen standby tijden roosteren.

Ook de LED’s van de harddrives hebben een functie erbij gekregen. Deze geven nu aan wanneer de harddrives in ‘rust’ zijn. Zo zie je of de inderdaad onnodig stroomverbruik probeert te voorkomen.

Download Helper is een nieuwe add-on voor Firefox en Chrome. Daarmee zijn downloads nu direct naar je NAS te sturen. Hierdoor hoef je ze niet eerst op je PC op te slaan.

op App Central komt Asustor met drie nieuwe apps. MiniDLNA in een minimalistische DLNA server waarmee je foto’s, video’s en muziek snel en simpel op het netwerk kunt delen. De nieuwe Photo Gallery laat je fotoalbums beheren in je browser en het is mogelijk om data op Google Drive automatisch te synchroniseren met je NAS. Handig wanneer je deze functie bijvoorbeeld ook op je Android aan hebt staan.

Asustor stuurde ons ook nog wat foto’s vanaf de beurs waarop we meer zien van ADM 2.2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.