Vodafone rondt 4G dekking dit jaar nog af

Bij Vodafone zijn ze al een tijdje bezig met het opzetten van het 4G netwerk in Nederland, en dat lijkt heel goed te gaan. In september van dit jaar moet het hele netwerk over zijn op de nieuwe, snellere standaard. Daarmee loopt Vodafone 6 maanden voor op haar eigen planning.

Op dit moment dekt het 4G netwerk van Vodafone zo’n 82% van Nederland. In de komende vier maanden moet de laatste 18% van het gebied worden gedekt.

Dat Vodafone zo snel kan werken, komt door het inzetten van een mix van hoge en lage frequenties. Lage frequenties en het inzetten van speciale antennes vergroten het dekkingsgebied van bestaande zendmasten met 30%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events