Ze zorgen voor chaos, ze moorden, ze hebben sex en liegen heel wat af. Planten… het zijn net mensen. Dat is tenminste mijn conclusie na het kijken van de twee prachtige afleveringen van Plants Behaving Badly.

They’ve done it again. De BBC blijft grenzen verleggen als het om prachtige natuurdocumentaires gaat. Zo ook met Plants Behaving Badly. In twee afleveringen van 45 minuten praat niemand anders dan Sir David Attenborough je door het landschap van de boeven onder de planten.

De serie zoemt in eerste instantie vooral in op de vleesetende plant. Natuurlijk zien we daarbij het bekende vleesetende plantje dat je ook bij de Intratuin kunt kopen, maar de serie gaat nog veel verder. In detail zien we alle tactieken die planten bezitten om zich een vliegend of kruipend stukje vlees toe te eigenen. Iets waar je in eerste instantie misschien helemaal niet bij stil zou staan.

Plants-Behaving-Badly-Unboxed

Conclusie

Qua verhaallijn valt er natuurlijk weinig te vertellen bij dit soort documentaires, maar het geheel is zondermeer adembenemend en laten we eerlijk zijn… ik keek naar de DVD uitvoering. Dit is eigenlijk een serie die niet eens op DVD zou mogen verschijnen. Dit wil je gewoon in HD zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.