Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Google Nexus 7 tablet met 4.5 sterren.

The Good
  • handzaam
  • accuduur
  • beeldscherm
  • snel Android
The Bad
  • geen uitbreiding geheugen mogelijk
  • flubber hoesje


Google laat fabrikanten zoals Samsung, LG en Asus af en toe een Google telefoon of tablet maken. Deze producten komen op de markt als Google Nexus. Een beetje verwarrend, maar na heel wat telefoons en wat tablets is het duidelijk dat Google dit volgens ons moet volhouden.

google-nexus-7-press-image-3Elke fabrikant maakt zijn eigen schil over Android om klanten aan zich te binden. Deels omdat men overtuigd is dat hun schil een betere gebruikerservaring oplevert, maar ook omdat in die schil allerlei apps toegang tot data vragen waarmee de fabrikant marketing intelligentie kan verzamelen zonder die van Google te moeten kopen. Of deze schillen over de interface nu echt meerwaarde opleveren zal per gebruiker verschillen. Wij zijn gecharmeerd van de strakke interface op de Sony toestellen en de eenvoud van Huawei toestellen dankzij hun interface. Samsung heeft zoveel mensen op de interface werken, dat het soms een beetje aan consistentie verliest, maar wel uitblinkt is toeters en bellen. De kale Android ervaring is een verademing. Het apparaat is niet alleen resvponsiever, ook blijkt allerlei data veel beter en completer tussen diverse apps uit te wisselen. Voor wie niet zijn DNA aan Google wil geven is dit wellicht beangstigend, maar het concept van een betere gebruikservaring door naadloos allerlei informatie met elkaar uit te wisselen is goed merkbaar op deze Nexus 7. Qua software dus een dikke 9.

Het formaat van de Nexus 7 doet denken aan de iPad mini. Het beeldscherm is echter 16:9 en voor films kijken dus veel prettiger. De kwaliteit van het beeldscherm is ronduit goed. De antennes voor wifi en Bluetooth werken ook erg goed en zorgen voor een erg goed bereik. De accu kan makkelijk een dag mee. De hardware doet dus werkelijk in niets onder voor een iPad mini, die toch als kwaliteit referentie wordt gezien in dit segment. Als je dan het prijsverschil ziet, is de keuze voor wie niet aan IOS wilt vast houden, snel gemaakt. Helaas heeft de Nexus 7 wel met de iPad gemeen dat er geen extra geheugen ingeprikt kan worden met een micro’s kaart. Dat is een pre van enkele Android concurrenten.

fotoAsus mag het hoesje leveren dat voor de nexus 7 gemaakt is. Het is van een soort rubber en voelt wat sloppy aan. Het biedt prima bescherming voor wie dat nodig acht maar is geen mode accessoire. Overigens bevalt de Nexus 7 perfect wanneer je hem in het voor de iPad Air bedoelde toetsenbord van Belkin zet. De Belkin Thin Keyboard is een perfecte aanvulling. Het beeldscherm van de Nexus heeft voldoende licht opbrengst om in de volle zon te werken.

Conclusie

De Nexus 7 is de tablet die we het meest in de hand hebben de laatste weken. Andere tablets hebben een hoger afwerkingsnivo en een beter scherm zoals de iPad Air of Xperia2. De handzaamheid, prettige directe Android interface en vooral de relatief lage prijs, maken de Nexus 7 een must voor wie een kleine tablet nodig heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.