Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Flikken Maastricht (Blu-Ray / DVD)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Zeer goede verhaallijn
  • De rollen worden zeer goed vertolkt
  • 10 afleveringen van 45 min.

THE BAD

  • Geluid enkel in stereo
  • Geen extra's

In 2007 zat ik weken achtereen achter de buis voor Flikken Maastricht. De serie die het verhaal vertelt van rechercheurs Floris Wolfs en Eva van Dongen. De twee moesten toen nog echt in hun rol groeien, maar de verhalen zaten goed in elkaar. Na het eerste seizoen heb ik niet meer gekeken, dus ik was zeer benieuwd toen het zevende seizoen op de deurmat viel.

Hoewel iedere aflevering weer een unieke misdaad heeft die opgelost moet worden, wil ik me in deze review toch meer toeleggen op de rode draad van het verhaal. Tijdens dit zevende seizoen gebeurt er namelijk heel wat met het team.

We stappen in op het moment dat Wolfs en Eva in uniform rondlopen. Ze zitten nog met een schorsing in de maag waardoor ze eigenlijk niet mogen rechercheren. Toch weten de twee zichzelf niet onder controle te houden. Ze proberen dan ook om zich op allerlei manieren toch met het speurwerk bezig te kunnen houden.

Al snel krijgen de twee echter te maken met Daan de Vos. Een crimineel die het de twee in seizoen 4 nogal lastig maakte. Deze rol wordt gespeeld door Thomas Acda die de rol op een prachtige manier neerzet. Ja, het karakter is helemaal Thomas Acda in zijn doen en laten, maar wat blijkt dat een prachtige ondergrond voor een psychopaat te zijn ;-).

Thomas heeft in dit seizoen trouwens ook een rol in een motorclub. Een club die het de toerclub van Wolfs vanaf het begin aan al lastig begint te maken en eveneens een triviale rol speelt in het hele verhaal.

Thomas Acda is niet de enige komiek die we in dit zevende seizoen aantreffen. Ook Vigo Waas heeft een prachtrol meegekregen als zedendelinquent. Nee, niet dat die rol hem echt past, maar misschien maakt dat zijn rol in het verhaal wel zo onvoorspelbaar.

Flikken-Maastricht-Seizoen-7-DVD

 

DVD en Blu-Ray

Voor deze review heb ik zowel de DVD als de Blu-Ray release van T2 Entertainment mogen ontvangen. Helaas ontbreekt het in beide gevallen aan extra’s, waardoor je weinig meer koopt dan enkel de serie. Toch is het verschil in kwaliteit tussen de DVD release en de Blu-Ray enorm groot. Ik heb de eerste afleveringen op DVD gekeken en de laatste afleveringen op Blu-Ray. De kwaliteit van het filmen maakt het duidelijk de moeite waard om voor de Blu-Ray editie te gaan.

Flikken-Maastricht-Seizoen-7-Blu-Ray

Conclusie

Na 5 seizoenen gemist te hebben kijk ik terug op de karakters. Victor Reinier is duidelijk gegroeid in zijn rol als Floris Wolfs. Hij acteert zo natuurlijk dat hij het verhaal echt een gezicht geeft. Angela Schijf heeft nog steeds een beetje moeite met het spelen van emoties. Sommige dialogen blijven een beetje GTST aanvoelen, maar met haar uitstraling weet ze dat wel weer goed te maken. Dat en het goede verhaal van het zevende seizoen maakt het een plezier om er naar te kijken.

Beschikbaarheid

Flikken Maastricht verschijnt 31-05-2013 op DVD en Blu-Ray. Gelijktijdig verschijnt een nieuwe box met de seizoenen 1-6 en de film ‘De Overloper’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.